10-0
8 november, 00:00
PSV O12 logo
FC Eindhoven O12 logo

Vandaag stond de lichtstadderby voor de onder 12 op het programma voor de onder 12 van PSV. In de 2 weken voorafgaand aan deze wedstrijd heeft trainer Kevin de jongens goed voorbereid op deze wedstrijd. Er is een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen De Graafschap O12, deze wedstrijd was er één om snel te vergeten wat het voetbal betreft, al werd er wel gewonnen met 4-1. En er werd nog geoefend tegen Unitas O13 op dinsdagavond, tegen een fysiek sterker en ook een goed spelende Unitas werd er met 3-3 gelijkgespeeld. In deze wedstrijd lieten de jongens zien dat er zeer goed gevoetbald kan worden, er was dan ook met enige regelmaat zeer goed voetbal te zien op het hoofdveld van “De Herdgang”. Verder hebben de spelers nog wedstrijdbeelden bekeken van de wedstrijd tegen Brabant United, met heel veel uitleg van de trainers wat wel en wat niet goed ging. Dus heel veel leermomenten de afgelopen weken, en vandaag dus de test of het allemaal is binnen gekomen bij de spelers.
    FC Eindhoven is dit jaar weer gestart met een jeugdopleiding, de meeste jongens spelen voor het eerste seizoen bij een BVO dus hebben nog een inhaalslag te maken. Dit is dan ook te zien op de ranglijst waar onze stadsgenoten onder aan staan. Dus bij voorbaat zou men zeggen een makkelijke wedstrijd vandaag. Maar dit is dan ook meteen weer de valkuil waar de O12 van PSV makkelijk in kan lopen, en men de wedstrijd te makkelijk benaderd. 1 Van de opmerkingen van de trainers de afgelopen weken was, benader elke wedstrijd of het een topper is tegen Barcelona of Real Madrid is en denk er niet te licht over.
    Meteen na het eerste fluitsignaal was duidelijk dat er van de aanwijzingen van afgelopen weken toch best veel ten uitvoer werd gebracht, er werd sneller gespeeld, er was meer druk naar voren, er was meer samenspel en veel minder onnodige lange ballen de diepte in. In de 5e minuut werd de score geopend door Joep, die na een mislukt lobje van Martijn snel reageerde en de bal keurig binnen werkte. Door 1 van de weinige fouten achterin kreeg Eindhoven in de 7e minuut een hele grote kans, echter had Kevin vandaag zijn engeltje op de lat zitten, en deze engel deed zijn werk uitstekend, dus bleef het 1-0. PSV was hierdoor niet van slag geraakt en ging door met goed voetballen, D’Leanu verstuurde een schitterende pass naar Martijn, de verdediger van Eindhoven had weinig andere mogelijkheden dan aan de noodrem te trekken, strafschop. Joris benutte deze mogelijkheid foutloos 2-0. Terwijl ik nog aan het schrijven ben heeft onze Fysio Nick de opmerking dat ik een hele mooie kopbal van Joep gemist heb, wel ging deze net over. Nadat Eindhoven in de 16e minuut achterin een fout maakt, is het loerende spitsje Joris heel oplettend en profiteert meteen 3-0. 6 Minuten later zijn het Mylian en Dylan die samen combinerend het veld oversteken, Joep krijgt de laatste pass en maakt een mooi einde aan deze mooie aanval. Door goed druk naar voren te zetten is het Joey die de bal weet te onderscheppen, te zachtjes inschieten voorkomt Joey zijn doelpunt, de keeper kan redden maar heeft de bal niet vast, Martijn was goed mee gelopen en reageert als 1ste 5-0. In de laatste minuut voor de rust is er weer het engeltje van Kevin, Eindhoven weer op de lat.
    PSV onder 12 heeft laten zien dat er heel goed gevoetbald kan worden, nu ook de lijn voortzetten in de 2e helft.
    3 Minuten na de rust komen alle spelers (behalve Lander de keeper) samen in de 16 van Eindhoven, de bal is er ook, en het is Mylian die de bal verwoestend in het dak van het doel werkt 6-0. Na enkele minuten een corner van Mylian die op de lijn beland, maar nog wel een tikje van Martijn nodig heeft om over de lijn heen te gaan 7-0. In de 48e minuut is het prijsschieten, verschillende spelers bombarderen het doel, de keeper van Eindhoven weet elke keer goed te redden, totdat Joris de bal voor zijn voeten krijgt, een echt spitsengoaltje 8-0. In de 54 minuut ongeveer dezelfde situatie maar nu is het Gioele die goed op staat te letten 9-0. In de laatste minuut komen dan toch de dubbele cijfers of het scorebord, na een schot van Dylan is het de keeper weer die stopt, maar Jesse staat nu op de juiste plaats 10-0. Je zou zeggen een makkelijke overwinning, maar Eindhoven gaf regelmatig goed tegengas, en had een paar keer pech met de lat, ze hadden eigenlijk wel een doelpuntje verdiend. Maar vooral een compliment aan de spelers van PSV, ze hebben heel de wedstrijd goed voetbal laten zien, en duidelijk aangetoond dat ze heel goed opgelet hebben bij de aanwijzingen van trainer Kevin en stage trainer Donny de afgelopen weken. Volgende week dinsdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen de zoon van trainer Kevin die speelt in de D1 van BSV Limburgia, en zaterdag vriendschappelijk tegen ADO den Haag. Daarna de competitiewedstrijd tegen NAC Breda die vandaag verrassend wist te winnen van Feyenoord. Dus jongens ben gewaarschuwd en zie het weer als een wedstrijd tegen een hele grote club.