0-4
8 november, 00:00
ADO Den Haag O16 logo
PSV O16 logo

Met wederom een groot aantal C-spelers in de gelederen vertrok de O16 zaterdag naar Den Haag voor de belangrijke wedstrijd tegen ADO, dat op de ranglijst 1 positie lager stond en met PSV strijdt om een plek bij de bovenste plaatsen in verband met de gesplitste 2e competitiehelft. PSV speelde een prima wedstrijd, was aanvallend gevaarlijk en kon ADO verdedigend vrij gemakkelijk van zich af houden. Spits Joel vijzelde zijn toch al aardige gemiddelde nog wat op met 3 typische spitsengoals.

PSV heeft wel eens moeilijker middagen beleefd in Den Haag. Voorzover al sprake was van de gebruikelijke strijd voetbalde PSV zich daar vrij gemakkelijk onderuit, en ADO speelde PSV met zijn snelle aanvallers in de kaart door achterin telkens veel ruimte weg te geven. Zo kon Amar al in de 4e minuut haast vanaf de middenlijn alleen op volle snelheid op de keeper af, die zijn stiftje echter net onschadelijk kon maken. Na een kwartier kwam PSV toch op voorsprong, toen Sekou na een goede actie van Cody in het strafschopgebied de bal kreeg en ineens in de rechterkruising schoot, 0-1. Nog voor rust bepaalde Joel met 2 goals de stand op een comfortabele 0-3, in de 27 minuut in de rebound na een flipperkastsituatie voor de Haagse goal, en in de 37e minuut na een uitstekende voorzet van de op rechts opgekomen Tijn.

PSV kwam de 2e helft totaal niet in de problemen en had verschillende goede mogelijkheden om de score uit te bouwen, met name uit een aantal razendsnelle uitbraken van Amar. Niettemin was het Joel die na een goede actie van Cody op de goede plek stond toen de keeper de bal los liet, en met een volley zijn 3e van de middag maakte en de eindstand op 0-4 bepaalde.

Een prima overwinning voor de O16 dat volgende week voor de beker een reis wacht naar..Den Haag.

‘ 15 0-1 Sekou Sidibe
    ‘ 27 0-2 Joel Piroe
    ‘ 37 0-3 Joel Piroe
    ‘ 53 0-4 Joel Piroe

Youri Roulaux; Tijn Daverveld (’76 Joey Verhoeven) – Lars Dickens – Jordan Teze – Benjamin Kailie (’72 Bryan van Hove); Justin Lonwijk – Koen Oostenbrink – Cody Gakpo © (’67 Vince Colpaert); Amar Catic – Joel Piroe – Sekou Sidibe.
    Op de bank niet ingevallen: Arne Lekens