3. Doelpunt

Dichano Bulo
  4. Wedstrijdverslag

PSV O13 boekt overtuigende zege in topper

Op bezoek bij Ajax heeft PSV O13 een overtuigende zege geboekt. De ploeg herstelde zich goed van een slechte start en won uiteindelijk met 1-4 van de Amsterdammers.

Aanvankelijk zag het daar nog niet naar uit. PSV begon niet goed en mocht van geluk spreken dat Ajax al na een minuut de paal trof. De Amsterdammers bleven beter en kregen na tien minuten een strafschop. Hoewel doelman Stijn Kuijsten de bal nog raakte, viel deze via de paal toch binnen. Na deze openingstreffer kantelde de wedstrijd. PSV begon duels te winnen en kon zich steeds beter onder de druk van Ajax uitspelen. Na twintig minuten leverde dit dan ook de gelijkmaker op. Een afgeslagen corner werd door Rens Boon teruggebracht en krachtig binnen gekopt door Sami Bouhoudane. Deze gelijkmaker werkte bevrijdend voor de ploeg en al snel volgde ook de 1-2 voor PSV. Rodin Oesterholt werd prachtig vrij gespeeld door Boet Mulders en oog-in-oog met de doelman schoot de linksbuiten de bal mooi binnen. Vlak voor rust had PSV de voorsprong verder moeten uitbreiden, maar Sami Bouhoudane miste een-op-een met de keeper. Zodoende gingen beide teams met een 1-2 stand de rust in.

Na de thee ging PSV verder met waar het mee gebleven was. De ploeg straalde energie uit en wist Ajax met veel lef onder druk te houden. Dit resulteerde in een paar goede kansen, maar Isaï Middag, Sami Bouhoudane en Gino Verhulst wisten deze echter niet te benutten. Dichano Bulo deed dit, tien minuten voor tijd, wel. De buitenspeler won zijn duel op het middenveld en schoof de bal na een lange rush goed onder de doelman door. In de laatste minuut scoorde Sami Bouhoudane nog zijn tweede doelpunt: de spits werd door keeper Stijn Kuijsten vrij voor de Ajax-goalie gezet, passeerde de doelman en kon de bal rustig in het lege doel schuiven. Deze 1-4 betekende tevens de eindstand.

Zaterdag speelt de ploeg van Hidde van Boven opnieuw een uitwedstrijd, als de ploeg op bezoek gaat bij Vitesse (aftrap om 13:00 uur).

Opstelling: Stijn Kuijsten; Yalen Meulendijks, Michael Bresser, Steyn Mussche, Rens Boon (57/Abdullah Hekmat); Benjamin Khaderi, Isaï Middag (56/Dichano Bulo), Boet Mulders (65/Jari Horsten); Rodin Oesterholt (35/Joep Willems), Sami Bouhoudane, Gino Verhulst (67/Raf Vullers)