3-0
8 oktober, 00:00
PSV D2 logo
Willem II/RKC D2 logo

PSV begon goed aan de wedstrijd en wist in de derde minuut van de wedstrijd al te scoren. Een mooie bal van Mohamed over de verdediging van Willem II/RKC kwam bij Jeremy in de voeten. Hij legde de bal breed en Amin schoot in de verre hoek binnen, 1-0. PSV drong verder aan en in de zevende minuut was het Djurre die met een mooi schot de lat raakte. PSV had in deze fase van de wedstrijd een licht overwicht. In de 17e minuut was het Willem II/RKC dat een uitgelezen mogelijkheid kreeg om te scoren. Een steekbal door het hart van de verdediging van PSV kwam bij de spits van de bezoekers terecht. Zijn schot ging echter net naast het doel. Enkele minuten later breidde PSV de score uit via een aanval die aan de rechterkant bij Thomas begon. De bal kwam in eerste instantie bij Jeremy. Zijn schot werd geblokt door een verdediger. De bal kwam vervolgens bij Jur terecht maar ook zijn schot werd geblokt. Tenslotte kwam de bal bij Djurre die wel raak schoot, 2-0. PSV behield een licht overwicht in het resterende deel van d eerste helft maar echte kansen werden niet meer gecreëerd.

Willem II/RKC begon fel aan de tweede helft. De eerste kans was dan ook voor de bezoekers. De bal werd echter van dichtbij in de handen van Robin geschoten. In de 41e minuut was PSV wederom trefzeker. Een schitterende steekbal van Thomas kwam in de voeten van Mohamed terecht. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Mohamed de bal hoog in het doel, 3-0. PSV behield daarna het veldoverwicht maar kon geen kansen meer creëren behoudens een schot tegen de lat in de 47e minuut. De bezoekers begonnen daarna aan een slotoffensief maar wisten niet echt gevaarlijk te worden. In de laatste minuten van de wedstrijd probeerde PSV nog met afstandsschoten de score te verhogen. De schoten troffen echter geen doel zodat de eindstand 3-0 bleef.

Strijbosch (Verhoeven), Cox, Lonwijk (Bora Deyonge), De Schutter (Clabbers), Bora Deyonge (Van der Burgt), Tielemans (N. Munsters), Verschut (J. Munsters), Nassoh (Verschut), Doudah, Clabbers (Sillé), Antonisse (Tielemans).