1-1
8 oktober, 00:00
PSV D2 logo
Geldrop/Houta Bouw D1 logo

Vanmorgen staat alweer de 6e competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander vandaag is middenmotor VV Geldrop. Toch een niet te onderschatte ploeg gezien de recente uitslagen, namelijk een minimaal verlies tegen Den Bosch en Willem II. Ook in de E competitie twee seizoenen geleden was Geldrop een geduchte tegenstander gebleken. Dit blijkt al direct in de beginfase van de wedstrijd. Waar vorige tegenstanders vanuit een gesloten verdediging opereerden, wil Geldrop ook vooruit voetballen. Balverlies bij PSV achterin leidt dan al na 2 minuten tot een bijna kans voor Geldrop. PSV is zoekende in de beginfase, maar na 5 minuten laat zich de eerste goede aanval noteren. PSV bouwt van achteruit op en de voorzet van Remco schiet Joop in het zijnet. Direct daarna een mogelijkheid voor Greg maar deze schiet over. Twee minuten later is het dan toch raak. Een stiftvoorzet van Greg wordt door Sem binnengewerkt. De moeizame openingsfase lijkt vergeten en we gaan er eens goed voor staan. Deze voorsprong geeft PSV echter niet de rust en de vrije man wordt moeilijk gevonden, waardoor de opbouw stroef verloopt. Na een minuut of tien krijgt Geldrop een vrije trap op de rand van de 16 meter op een gevaarlijke plek. De bal wordt hard ingeschoten echter Kyan staat paraat. De scheids besluit echter dat er te vroeg is ingelopen, waardoor de vrije trap mag worden over genomen. Deze komt weer op doel, maar Kyan zit er weer goed bij. In de 18e minuut de vierde goede mogelijkheid voor PSV. Goede pass van Jay die Greg wegstuurt, maar deze tikt de bal naast het doel. In de 22e minuut gebeurt dan het onvermijdelijke. Balverlies aan PSV zijde en de spits kan er met de bal vandoor en passeert Kyan. Zo staat het dan in een keer weer gelijk. PSV speelt duidelijk vandaag niet hun beste wedstrijd. De 1-1 is dan ook de ruststand en benieuwd of in de rust het tij gekeerd kan worden. PSV gaat in de beginfase van de tweede helft op zoek naar de voorsprong. Greg wordt weggestuurd en voor de keeper stift hij de bal naast. Een minuut later een goede voorzet van Greg op Yasin, maar de bal komt net achter hem. Weer een minuut later een voorzet van Niels die Greg verkeerd op zijn kop krijgt. Kansen genoeg in de openingsfase. Geldrop lijkt zich nu toch terug te trekken op eigen helft en komt nog maar sporadisch op de PSV helft. In de 7 minuut dienen zich de volgende kansen aan. Echter Yasin schiet op de keeper en in de rebound schiet Remco ook nog eens tegen de keeper op. Er zijn van die dagen waar het tegen zit. Schijnbaar is vandaag zo’n dag. In de 10e minuut goede voorzet Niels en kans voor Mo. PSV had in deze fase de wedstrijden kunnen en moeten beslissen. Geldrop lijkt deze schermutselingen goed door te komen en krijgt weer wat meer controle op de wedstrijd, tenminste in verdedigend opzicht. In de 15e minuut krijgt PSV nog een goede kans door Yasin, die oog in oog met de keeper de bal naast het doel plaatst. Naarmate het eindsignaal dichter bij komt gaat PSV steeds meer tegen zich zelf voetballen en wordt het geloof bij Geldrop in een goed resultaat steeds groter. PSV kan in de eindfase dan ook geen potten meer breken, waardoor de wedstrijd eindigt in een toch wat teleurstellend gelijkspel. Maar ook teleurstellingen kunnen leermomenten zijn.