ADO Den Haag, HFC JO16-1 logo

2x
  2. Wedstrijdverslag

PSV opent competitie met zege

Na een mooi toernooi met aansprekende tegenstanders in Madrid, waarin een verdienstelijke 3e plaats werd behaald, moest het team van hoofdtrainer Adil Ramzi zaterdag op de Herdgang voor de seizoenopening aantreden tegen ADO Den Haag. In een matige wedstrijd tegen een traditioneel lastige tegenstander haalde het team de eerste winst binnen en deed spits Milan goede zaken op de topscorerslijst.

In de rommelige beginfase waren de eerste voorzichtige kansjes voor ADO en ontsnapte PSV aan een vroege achterstand toen aanvoerder Mylian in de 3e minuut in de achterste linie op avontuur ging. Zijn balverlies leidde een snelle tegenaanval in, maar keeper Jules stond prima en wist een treffer te voorkomen. Halverwege de eerste helft kreeg PSV meer grip op de wedstrijd en werd een aantal uitstekende kansen gecreëerd. Spits Milan bracht ADO in deze fase met twee fraaie goals binnen vijf minuten de genadeslag toe, beide keren na een uitstekende voorbereidende actie van Jasper. In de 18e minuut stuurde de rechterspits Milan met een prima pass het gapende gat achter de ADO-verdediging in, die op snelheid alleen op de uitlopende keeper af kon, hem prima omspeelde en de 1-0 kon binnen schieten. Vijf minuten later tipte de spits een goede strakke lage voorzet van rechts van Jasper binnen, 2-0, waarmee (zo bleek later) de eindstand al op het scorebord stond.

Hoewel ADO op slag van rust nog een goede mogelijkheid kreeg uit een snelle omschakeling en de tweede helft zelfs het meest aanspraak kon maken op een treffer toen het in de 53e minuut van dichtbij op de paal schoot, bleef de stand in de magere tweede helft ongewijzigd. Hoe dan ook een goede start voor O16, met de volle drie punten na een inspannende week.

Komende week moeten de mannen van O16 vol aan de bak. Dinsdag wacht de uitwedstrijd tegen Ajax, waarna zaterdag Feyenoord op de Herdgang op bezoek komt. Een fantastische week waarin duidelijk zal worden waar het team op dit moment staat.