Jesper Uneken
  3. Doelpunt

Chahid el Allachi
  4. Wedstrijdverslag

Op De Herdgang stond de tweede competitiewedstrijd voor PSV O15 op het programma. Na de overwinning van vorige week op Ajax (0-2) kwam de tegenstander van deze ronde wederom uit Noord-Holland: FC Volendam. De wijdbroeken verloren vorig weekend thuis van FC Utrecht. Zou PSV in staat zijn om de drie punten in eigen huis te houden?

De eerste kans was in ieder geval voor PSV toen Ruben van Bommel in de 2e minuut bijna profiteerde van een verkeerde pass van de Volendamse-doelman. Na een kwartier spelen kreeg de thuisploeg zijn tweede kans toen na een snelle, vlot lopende aanval spits Jesper Uneken de bal net naast schoof. Uiteindelijk duurde het tot de 19e minuut voordat PSV op voorsprong kwam. Iggy Houben werd op rechts weggestuurd en zijn voorzet werd door Jesper tot een doelpunt omgezet: 1-0. Een paar minuten later leek Jesper de 2-0 binnen te koppen, maar zijn inzet ging naast. Voor rust kreeg PSV nog meer mogelijkheden om voor rust de tweede treffer te scoren. Ruben werd (ten onrechte?) wegens buitenspel teruggefloten na een goede aanval en Iggy zag zijn schot net naast gaan. Tenslotte kopte Ruben na een afgemeten voorzet van Iggy nog tegen de lat. Gescoord werd er echter niet, zodat beide teams met een marge van één doelpunt de kleedkamers opzochten.

Na rust kreeg PSV meteen een grote mogelijkheid, maar de ingevallen Matteo Dams zocht het doel te hoog. Vervolgens zakte het niveau wat weg. PSV speelde rommelig en slordig en raakte zijn dominantie langzaamaan wat kwijt. Toch kreeg het in de 55e minuut drie kansen in dezelfde aanval om het duel in het slot te gooien. Het leek even een schiettent voor het Volendamse doel (hetgeen uitstekend kon kloppen aangezien het dit weekend Volendamse Kermis was): Chahid el Allachi stuurde Iggy weer de diepte in maar hij stuitte op de doelman. In de rebound schoot Jesper ook tegen de doelman aan waarna Iggy weer de kans kreeg op doel te schieten. Helaas produceerde hij slechts een rollertje waardoor er niet gescoord werd. En dan geldt er nog steeds de voetbalregel "als jezelf niet scoort, dan..... en dat gebeurde ook vandaag. Nog geen minuut nadat PSV driemaal aan mocht leggen voor de 2-0, stond het ineens 1-1 nadat de linksbuiten van Volendam prachtig de bal in de bovenhoek schoot. PSV moest aan de bak om thuis puntverlies te voorkomen. En dat lukte! Want amper drie minuten na de gelijkmaker kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Shi-jon Martina ontving de bal aan de zijlijn, passeerde een aantal Volendammers of ze er niet stonden en schoot hard op doel. Via de vingertoppen van de goalie kwam de bal onderkant lat het veld weer in waar uitgerekend de kleinste speler op het veld de bal binnen kon koppen: 2-1. Een paar minuten voor het einde scoorde PSV nogmaals. Een goed genomen vrije trap van Milan Govaers werd fraai door Iggy bij de eerste paal tegen het net gekopt.

Een verdiende overwinning vandaag voor het team van Edwin de Wijs en Anthony Lurling dat het zichzelf onnodig lastig leek te maken halverwege de tweede helft maar net op tijd de scherpte weer terug had. Volgend weekend de uitwedstrijd bij Feyenoord. Wederom een prachtig affiche.

Opstelling: Niek Schiks; Livano Comenencia (62' Milan Govaers), Luc Netten (c), Yaël Gil y Muinos, Koen Jansen (49' Julian Kuijpers); Lars Putters (36' Matteo Dams), Sven Simons (49' Seb Loeffen), Chahid el Allachi; Iggy Houben, Jesper Uneken (56' Shi-jon Martina), Ruben van Bommel.

Gele kaart: Livano Comenencia.