2-2
8 september, 00:00
PSV C1 logo
RJO / FE Feyenoord C1 logo

Meteen de eerste thuiswedstrijd van de competitie stond al een ouderwetse topper op het programma voor de C1 van PSV. Met Feyenoord als tegenstander weet je dat het altijd “ergens” om gaat.

Zeker na het gelijkspel van PSV vorige week tegen JVOZ, had het iets recht te zetten. Vanaf minuut één werd Feyenoord dan ook teruggedrongen. De PSV-spelers waren fel op de bal, en vormden een hecht collectief. Het eerste wapenfeit was er dan ook al snel middels een schot van Danté Rigo. Niet veel later belandde een vrije trap van hem bij de 2e paal waar Joey Konings’ kopbal het zijnet trof. Mede omdat PSV slordig was in de laatste fase van een aanval bleef de brilstand vooralsnog op het scorebord. Langzaam nam Feyenoord het initiatief een beetje over. En PSV zwijnde toen een kopbal van de centrale verdediger van Feyenoord binnenkant paal terug het veld inkwam. Tóch was het de Eindhovense ploeg die als eerste het net vond. Een steekpass van Jaëll Hattu belandde bij spits Matthias Verreth die vervolgens het eerste competitiedoelpunt van PSV scoorde: 1-0. Blijkbaar waren de spelers zo blij met deze goal, dat ze even vergaten de organisatie weer neer te zetten. Want meteen na de aftrap verscheen Feyenoord gevaarlijk voor het doel van Mike van de Meulenhof. De PSV-goalie redde bekwaam zodat met een 1-0 voorsprong voor PSV gerust werd.

In de 2e helft kwam PSV al snel op 2-0 nadat Lennerd Daneels na een goede actie de bal inspeelde op de diepgaande Jaëll. Een Feyenoord- verdediger kon de bal nog richting eigen doelman tikken, maar omdat die bal te kort was, kon Jaëll met de punt van zijn schoen deze langs de uitgelopen keeper spelen en zo simpel de 2-0 aantekenen. Net als bij de eerster goal werd Feyenoord meteen na de aftrap gevaarlijk. Ditmaal was het echter wel raak. Een wel of niet overtreding op Lassane Faye werd niet gezien en de bal belandde voor de voeten van de Rotterdamse spits die knap de bal beheerst binnenschoot: 2-1! Het spel golfde vervolgens op en neer en beide ploegen kregen kansen om de score uit te bouwen of de gelijkmaker te scoren. Zo was Joey Konings dichtbij de 3-1 nadat hij een vrije trap knap over de muur tilde. Maar de Feyenoord-doelman wist met een knappe inspanning de bal tot corner te verwerken. Uit deze corner kreeg Jaëll nog een schietkans, maar zijn schot werd uiteindelijk geblokt.

Zo’n 10 minuten voor het einde wist Feyenoord lanszij te komen nadat een bal hard ingekopt werd, 2-2. Er volgden nog 10 spannende minuten waarbij beide ploegen nog volop kansen en mogelijkheden hadden op de volle 3 punten. Feyenoord had hierbij de beste kansen, maar mede dankzij subliem keeperswerk van Mike werd er niet meer gescoord.

Zo eindigde een boeiend duel in een 2-2 gelijkspel waarbij het publiek de winnaar was. En niet alleen vanwege het heerlijke najaarszonnetje…..

Mike van de Meulenhof; Ymanuel Hurkmans, Jordan Teze, Lassane Faye, Roel van Linschoten; Danté Rigo, Lennerd Daneels, Jaëll Hattu (60’ Cody Gakpo); Joey Konings, Matthias Verreth, Karim Bannani (60’ Justin Lonwijk)