7-2
8 september, 00:00
Fortuna Sittard D2 logo

De wedstrijd van zaterdag was vooruitgeschoven waardoor onze jongens vanavond hun opwachting maakten in Sittard. Tegenstander is de D2 van Fortuna Sittard. Ook hier lopen weer behoorlijke knapen tussen, zoals afgelopen zaterdag ook het geval was. PSV start prima en probeert met combinatiespel van achteruit de vrije man te zoeken en zo tot aan het doel van de tegenstander te komen. Dit lukt vrij aardig, tot 30 meter voor de goal waar Fortuna dan hun fysieke meerderheid uitbuit. Fortuna zoekt sneller de diepte waardoor het oppassen blijft voor onze achterhoede aangezien er een paar rappe jongens bijlopen. Na een goed kwartier komt PSV voor het eerst dreigend voor het doel middels een voorzet van Niels, maar niemand die er tegen aanloopt. Even later valt het doelpunt voor Fortuna nadat ze na balverlies direct de diepte zoeken en een Fortunees de 1-0 kan binnen tikken. Een kleine domper, maar PSV probeert echter direct iets terug te doen. Een goede combinatie tussen Niels en Greg eindigt met een goede redding van de Fortuna keeper. PSV blijft druk zetten en een minuut later komt de bal bij Yassin die hem vergeet binnen te tikken. Na 20 minuten komt Fortuna op 2-0 doordat een kopbal na een vrije trap erin gaat. Binnen 5 minuten gaan derde en de vierde er ook in voor Fortuna, waardoor het binnen een kort tijdsbestek 4-0 staat. Een fikse tegenslag zo net voor de rust. Echter Greg maakt het aanzicht enigszins draaglijk door de eerste seizoenstreffer te scoren, waardoor PSV met een 4-1 achterstand de rust in gaat. Fortuna wisselt in de rust zijn voorhoede, maar ook deze kunnen scoren getuige het feit dat het al snel 5-1 wordt. PSV heeft de tweede helft veel balbezit, maar net als in de eerste helft worden we niet echt gevaarlijk. Bij balverlies is het opletten met de omschakeling. Na 20 minuten in de 2e helft wordt de snelle rechtsbuiten de diepte in gestuurd en tikt de 6-1 binnen. PSV gaat op zoek naar een beter resultaat. 5 minuten voor tijd is het Joop die na een goede actie Davy vindt. Deze stuurt Greg de diepte in zodat deze zijn 2e treffer kan scoren . Even voor tijd bepaalt Fortuna de eindstand op 7-2. Volgende week weer een Brabantse tegenstander. Misschien liggen die ons beter.