0-17
8 september, 00:00
WVVZ F1 logo
PSV F1 logo

Na de vliegende start van onze kanjers vorige week (17-1 overwinning op DBS), was het de vraag of ze dat in de uitwedstrijd tegen WVVZ een passend vervolg konden geven. We moeten zeggen dat dat zeker gelukt is. Deze keer werd het na een voorsprong bij rust van 0-7 zelfs een 17-0 overwinning!

Zoals de uitslag al doet vermoeden was er ook deze keer sprake van een zeer groot kwaliteitsverschil. Wel konden de PSV-ers iets meer laten zien van hun passeer- en pingelkwaliteiten omdat WVVZ ten opzichte van DBS meer naar voren probeerde te spelen waardoor er meer ruimte ontstond voor het passeren van de tegenstanders. Met name op de momenten dat ze van achteruit speelden konden onze jongste talenten daardoor hun kwaliteiten tonen.

Na een enigszins rommelig en slordig begin van de wedstrijd (was het dan toch te vroeg deze keer?) was het Ruud die na 5 minuten het net trof. Na aangeven van Robin en een mooie passeeractie liet hij de keeper van WVVZ voor de eerste keer kansloos. Daarna volgden er in sneltreinvaart 3 doelpunten in 3 minuten.

De eerste daarvan werd gemaakt door Robin die op aangeven van Jordan (hele mooie actie van hem op de achterlijn en ook nog goed overzicht door de bal terug te trekken op Robin) de 0-2 liet aantekenen. Jordan zelf scoorde de 0-3. Na aangeven van Baggio over de as kon hij goed doorkomen en de bal in het doel schieten. Uit een afdraaiende corner van rechts door Luc was het vervolgens Robin die met een halve volley met de buitenkant van zijn rechtervoet nummer 4 achter de keeper van WVVZ deponeerde. We waren 8 minuten bezig en wederom op weg naar een monsterscore.

Even werd er gas terug genomen door de boys (hoe professioneel kun je zijn?). Onze keeper Merijn kon in de 11e minuut een tegentreffer van WVVZ voorkomen door heel goed uit te lopen en de bal te veroveren voordat WVVZ gevaarlijk kon worden. Bij de uittrap die daarna volgde schoot hij zelfs zijn schoen uit!

In minuut 14 en 15 volgden de volgende 3 doelpunten. Deze werden gescoord door Cody, Robin en wederom Cody. De eerste van Cody scoorde hij met een mooi schot met zijn rechtervoet nadat hij vanaf links, binnendoor richting doel, een aantal tegenstanders had gepasseerd. Heel snel daarna veroverde Robin en bal op de achterste verdediger van WVVZ en koelbloedig als altijd scoorde hij de volgende, 0-6. Direct uit de aftrap snoepte Cody de bal af van een tegenstander, liep iedereen voorbij en schoot de 0-7 binnen. Hoewel er zeker nog wel enige minuten te spelen waren tot de rust vond de scheidsrechter het kort daarna wel eventjes genoeg en hij blies voor de rust.

In de tweede helft waren het met name Björn en James die goed op dreef waren in de afronding. Beide scoorden een hattrick, Björn kwam zelfs tot een totaal van vier doelpunten.

De eerste van Björn (de 0-8) scoorde hij in de 2e minuut van de 2e helft met een fantastisch schot na een solo over de linkerkant van Cody. Direct daarna was het de beurt aan James die het even op zijn buitengewoon soepele heupen (inside kleedkamer informatie) kreeg en in 3 minuten 3 doelpunten scoorde! De eerste met zijn hoofd na een voorzet van rechts van Robin.
    Nummer 2 (de 0-10) scoorde hij geheel op eigen kracht door over de as achtereenvolgens 6 tegenstanders waaronder de keeper te passeren en de bal in het doel te trappen. In de vijfde minuut van de 2e helft voltooide James zijn hattrick na goed voorbereidend werk van Jordan aan de linker vleugel.

Inmiddels was het 0-11 geworden en er waren nog 15 minuten te spelen. Baggio was de volgende in de rij doelpuntenmakers. Na een mooie 1-2 combinatie scoorde hij in de negende minuut de 0-12. Björn scoorde kort daarna met een mooi strak en geplaatst schot de 0-13 achter de goalie van WVVZ. In de 14e minuut scoorde Björn weer, deze keer na een hele snelle en mooie aanval opgezet door Ruud en Robin. Na in de 15e minuut het 15e PSV doelpunt te scoren kon ook Björn een echte hattrick op zijn naam bijschrijven.

In de 16e en 17e minuut scoorde Ruud ook nog tweemaal. De eerste na een mooie dribbel vanaf links en de tweede met een schot na een corner die werd genomen door Björn. Daarmee was de eindstand van 0-17 bereikt.

Voor beide keepers Merijn en Pepijn was er ook deze keer weinig te doen tijdens de wedstrijd. Allebei hoefden ze slechts één keer in actie te komen. Na de wedstrijd konden ze wel hun kwaliteiten tonen bij het nemen van de strafschoppen. Dat dit voor PSV ooit nog eens van pas kan komen, kan niet worden ontkend. Immers de grootste prijs die onze club ooit heeft gewonnen werd binnen gehaald na het stoppen van een penalty door de keeper. Dat er op dat gebied vooruitzichten zijn mag blijken uit het feit dat Merijn één penalty stopte en Pepijn twee…..

Volgende week volgt er een thuiswedstrijd tegen RKVVO F1, aanvang 10:00 uur op De Herdgang.