2-3
8 mei, 00:00
Willem II / RKC C1 logo
PSV C1 logo

De allerlaatste competitiewedstrijd stond deze woensdag op het programma voor de C1 van PSV. Tegenstander van vanavond: Willem II. Altijd beladen duels tussen beide verenigingen. Maar vandaag stond voor beide teams niets meer op het spel. Een wedstrijd 'om des Keizers baard', 'voor spek en bonen', 'voor tussen de soep en aardappelen', etc...

Willem II had aanvankelijk een sterke start deze competitie, maar met name na de winterstop behaalde het niet veel punten meer. Met na 21 speelrondes een doelsaldo hebben van slechts 17 voor en (ook) slechts 21 tegen, zegt veel over waar de zwaktes en sterkes liggen van de tegenstander van vandaag. Of: het zegt iets over de spelopvatting..... In Eindhoven wonnen we eerder dit seizoen krap máár verdiend met 1-0 door een gewéldig doelpunt van Joey Konings. Wat zou deze wedstrijd brengen?

PSV liet meteen vanaf het eerste fluitsignaal zien over de betere ploeg te beschikken. Kaan Tanriver was dichtbij de openingstreffer in de 6e minuut toen hij een corner van de rechterkant van Robin Schoonbrood, van dichtbij overschoot. Een paar minuten later was het dan tóch raak! Wederom stond een corner van Robin aan de basis. Ditmaal kwam ie van de andere flank, waarna de bal bleef hangen in het doelgebied. Uiteindelijk was het Matthias Verreth die de bal droog binnenschoot: 0-1.

PSV bleef de betere ploeg, maar was slordig of laconiek in de laatste fase. Echte uitgespeelde kansen kreeg het dan ook nauwelijks. Pas in de 21e minuut viel er weer een wapenfeit te noteren. Jaëll Hattu werd prachtig weggestoken door Armando Obispo. Maar de Tilburgse doelman redde moedig ten kostte van een blessure. Die hem overigens verhinderde de tweede helft te spelen. De eerste echte aanval van Willem II was meteen raak. De spits kon vrijstaand een voorzet van de rechterkant van PSV ongehinderd binnenkoppen: 1-1 dus.

Gelukkig kon PSV snel deze tegentreffer verwerken. Want amper drie minuten nam het wederom een voorsprong. Matthias Verreth legde de bal met veel gevoel over een verdediger waarna Lennerd Daneels eenvoudig af kon ronden.

Helaas kon de Eindhovense ploeg niet lang genieten van de voorsprong. Want middels een afstandsschot kwam Willem II weer snel langszij. Beide ploegen lieten een mogelijkheid om te scoren onbenut zodat met een 2-2 stand de kleedkamers opgezocht werden.

Na de thee kwam PSV in de 43' minuut weer op voorsprong. Armando speelde van achteruit de bal strak in de vrije ruimte richting Matthias. Die vervolgens op zijn hak werd getrapt. Zonder aarzelen legde hij de bal snel neer en speelde meteen de volledig vrijstaande Joey Konings aan die vervolgens geen enkele moeite had de keeper te verschalken: 2-3. Erg clever van Matthias, en de grappen over slimme Belgen konden hiermee meteen naar de vuilnisbakken verwezen worden...

Na deze hernieuwde voorsprong bleef PSV het spel dicteren. Karim Bannani was bijna succesvol, maar zijn schot werd knap gepareerd door de reservekeeper.

Met nog een kwartier de spelen kwam Willem II plotseling via een counter gevaarlijm door. Keeper Mike van de Meulenhof werd weliswaar uitgespeeld, maar desondanks wisten de Tricolores niet te scoren.

Omdat PSV dat, ondanks wat kansjes, ook niet deed, eindigde de wedstrijd in 2-3.

PSV eindigde hiermee de competitie als 2e met 53 punten. Drie nederlagen en 2 gelijke spelen betekende een gat met kampioen Feyenoord van 5 punten. Wél scoorde het veruit het meest (75x) en had het slechts 20 tegentreffers.

Nog drie toernooien en op 1 juni de bekerfinale tegen Ajax. Om 14 uur op de velden van vv Brabantia. Komt dat zien!!!

Mike van de Meulenhof (55' Arne Lekens); Tom Scheepers (c), Kaan Tanriver (52' Ertem Bölükbas), Armando Obispo, Lassana Faye; Robin Schoonbrood, Lennerd Daneels, Jaëll Hattu; Joey Konings, Matthias Verreth (45' Amar Catic), Karim Bannani.