ADO Den Haag A1 - PSV A1

 1. zaterdag 8 maart 00:00

  De Uitslag


 2. Wat ga je doen na een weekend feestgedruis en een midweek sprookje van 1001 nacht in de Arabische zomer? Dan ga je naar het Zuiderpark in Den Haag. Nou park. Het was meer een vlakte en dan ook nog een vlakte die eigenlijk helemaal niet vlak was. Alles was gedraaid en verlegd maar nog steeds niet goed. Dus in Den Haag spelen we op kunstgras.
  Hier hebben de laatste weken onze concurrenten punten laten liggen dus we zijn gewaarschuwd.
  Het lijkt ook wel of er last is van een jetlag. Jetlag? Ja jetlag. Dit is een verstoring van het slaap – waakritme die optreedt wanneer iemand in een korte tijd naar een plaats op aarde gaat waar het volgens de plaatselijke tijd substantieel vroeger of later is dan op de plaats van vertrek. Hij wordt het meest hinderlijk ervaren als men een oostwaartse verplaatsing maakt.
  Dus dat excuus kunnen we niet hebben want wij zijn de andere kant uitgegaan de afgelopen week. Maar toch is er de eerste helft een matheid of loomheid over het elftal gekomen waardoor het tempo veel te laag is en men zich ook niet aan opdrachten houd en weer allerlei dingen doet die we niet hebben afgesproken. Het zou ook zomaar de overgang kunnen zijn van de winterslaap naar de voorjaarsmoeheid. Het weer is er in ieder geval wel naar.
  In de rust doet de trainer zijn gesprek en het is maar goed dat ADO een nieuw complex krijgt en dat er al scheuren in de muren zitten want anders waren ze er nu ingekomen.
  Na de rust zijn we dan wel wat feller en krijgen we wel enkele kansen maar nu blijkt ook waarom ADO de laatste wedstrijden punten pakt. Ze werken als paarden.
  Toch moeten we wachten tot de 63ste minuut voor de bal na een voorzet vanaf links door Moussa wordt terug gekopt op Martijn en deze kogelt raak. 0 – 1.
  We krijgen nu wat mogelijkheden maar ook ADO dringt aan. Vlak voor rust ziet de spits van ADO kans om de bal over het hek te knallen en de bal op het hoofdveld neer te leggen terwijl hij een meter voor onze doellijn staat. Ook is Zeus vandaag weer zeer alert op de schoten van de tegenstander.
  En dan na eindelijk 97 minuten fluit de scheids voor de laatste maal en nemen we de drie punten mee naar huis om bij thuiskomst, zonder jetlag, te zien dat de concurrentie punten heeft laten liggen. Dus we doen nog steeds goed mee en de trein dendert door. Naar...... . Wie weet wat voor moois er aan de eindstreep ligt.
  Volgende week AZ een nieuwe zware horde op onze weg. Veel succes en houdoe.
  PS. voor de trainer: het woord overslaan is niet te vertalen in t Tsjechisch. Er zal een ander woord voor in de plaats moeten komen.


  de la Paz, Verstraaten (46ste Lamers), Loof, Alberto, Mateju, Mahmoed, Sanoh (90ste Groenendijk), Baysal, Wouters (61ste Berden), Rommens, Hiwat (73ste Junior).