8 maart, 00:00
PSV A1 logo
AZ A1 logo

Twee gezichten tegen de koploper
    PSV A1 tegen AZ A1 was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft hadden de bezoekers uit Alkmaar, onder leiding van oud-PSV-trainer Michel Vonk, het betere van het spel en wisten zij ook de scoren. Na rust kreeg PSV de beste kansen en scoorden zij de gelijkmaker. Uiteindelijk had er wellicht ook nog meer in gezeten voor het team van Roland Vroomans.

PSV en AZ startten fel aan de wedstrijd, wat meteen tot enkele harde duels leidde. De eerste kans was voor AZ-speler Roland Alberg. Zijn schot was hard, maar ging net over het doel. Even later is er dreiging van AZ over de rechterflank. Een sliding van Kay Velda zorgt er echter voor dat slechts een corner resteert. De corner is ongevaarlijk en even later mag PSV in de aanval. Goed jagen van Lars Hutten zorgt ervoor dat de bal bij Yannick Rymenants komt. Hij passt de bal terug op Hutten, maar de keeper komt uit en redt. Aan de andere kant moet halverwege de eerste helft doelman Zoet ook uitkomen. Hij is echter op de rand van de zestien en raakt, hoewel hij de bal heeft, aangeslagen bij het duel. Gelukkig valt het mee en kan de doelman uit Veendam verder. Eén van de grootste kansen van AZ volgt later als Vincent Weijl een voorzet kan geven op Alberg. Zijn schot gaat over. In de blessuretijd van de eerste helft krijgt PSV een vrije trap tegen op zo'n vijfentwintig meter van het doel. De defensie krijgt de bal niet weg en Alberg krijgt de bal voor zijn voeten. De aanvaller aarzelt niet om dit kadootje aan te nemen en schiet in de verre hoek de 0-1 binnen. Even later fluit de scheidsrechter voor de rust.

In de rust wordt Nasser el Khayati vervangen voor Nigel Hasselbaink. PSV legt in de tweede helft duidelijk meer druk naar voren en komt goed uit de startblokken. Kort na rust trekt PSV dan ook de stand weer gelijk. In het strafschopgebied valt de bal voor de voeten van Jasper Waalkens die, vrijwel identiek aan zijn tegenstander Alberg, uithaalt en de bal tegen de netten schiet. PSV blijft aandringen en AZ komt er bijna niet meer uit. Yannick Rymenants kan een prima voorzet afleveren bij Lars Hutten, maar de topscoorder kopt net langs. Hierna volgen drie grote kansen voor Nigel Hasselbaink. Hutten geeft een steekpassje op de kleine aanvaller, maar de doelman van AZ is attent. Bij de andere twee momenten is de voorzet afkomstig van Rymenants die af en toe gevaarlijk op mag stomen over de linkerflank. Tot tweemaal toe wordt echter het schot geblokt. PSV blijft aandringen en probeert een overwinning op de koploper in de Eredivisie voor A-junioren te forceren. Invaller Youness Mokhtar kan een voorzet van Eelco Horsten net binnen houden. Na een actie kan hij een voorzet afleveren, maar Lars Hutten mist vandaag het geluk en kopt net over het Alkmaarse doel. AZ is niet volstrekt kansloos, want aan de andere kant kan Eelco Horsten een bal voor de lijn nog net tot een corner verwerken. PSV krijgt dan nog een laatste mogelijkheid, maar het lukt de Eindhovenaren niet om Deckers nogmaals te passeren. Het blijft dus 1-1 in Eindhoven, wat gezien de hele wedstrijd een terechte uitslag is, maar op basis van de tweede helft had er wellicht nog meer ingezet voor PSV.