0-11
8 maart, 00:00
Bladella E6 logo
PSV F1 logo

De wedstrijd tegen de één na laatste in het competitierijtje beloofde goaltjesschieten en dat was het ook. Ondanks de afwezigheid van Baggio die door een hersenschudding het bed moest houden, hielden onze jongens ook de eigen goal schoon.
    De wedstrijd begon ietwat ongewis. Beide ploegen wilden het heft in handen nemen en er ontstonden over en weer mooie aanvallen. Cody, Armando en Jordan zorgden er voor dat Merijn weinig te doen had, door de echt gevaarlijke doorbraken op tijd te stoppen. Bovendien bedienden zij de aanvallers met scherpe passings. Robin, Björn en Ruud zorgden voor genoeglijke aanvalscombinaties, maar het verlossende doelpunt bleef uit.
    Na tien minuten spelen was het Cody die vanaf de middellijn het veld over soleerde, drie tegenstanders passeerde en vervolgens de bal onhoudbaar binnenschoot.
    De tomeloze inzet van Robin en Ruud mocht niet baten, zij zagen hun schoten op goal niet in de netten belanden. Het tweede doelpunt kwam op naam van Jordan die de 0-2 van afstand binnenschoot, met zijn linkervoet! Bladella was even uit het veld geslagen. De 0-3 liet dan ook niet lang op zich wachten en kwam van Björn die op aangeven van Cody binnenschoot.
    Daarna moest de verdediging van PSV weer volop in actie komen. Na een mooie redding van Merijn, voorkomt Armando een schot op goal van een doorgebroken speler en vervangt James even de keeper om de bal te blokken. Kort daarna was het diezelfde James die met mooie passeerbewegingen en snelheid het veld overstak en de bal snoeihard van afstand inschoot; 0-4. Het goaltjesschieten was begonnen; de 0-5 kwam op naam van Robin die na weer een keer zijn tegenstander te passeren eindelijk wel raak schoot. En ook Ruud pikte zijn doelpuntje voor de rust nog mee; 0-6.
    De tweede helft toonde hetzelfde patroon als de eerste helft. De eerste tien minuten waren beide teams aanvallustig. Bladella liet zijn beste kant zien door zonder aarzeling duels aan te gaan en elke mogelijke aanvalspoging proberen te benutten. Toch was het PSV die overheerste. Nadat Luc zijn krachtige afstandschoten steeds in het zijnet zag belanden, was het Ruud die de vervolgscore opende door met links de bal van afstand op de slof te nemen; 0-7. Vervolgens maakte Cody binnen tien minuten zijn befaamde hattrick; op snelheid, met een slalom en een intikker. De laatste goal was weer een prachtcombinatie van Armando en Robin; eerstgenoemde gaf vanaf de eigen helft een steekpass op Robin die goed inliep en in oog met de keeper niet twijfelde; 0-11. Pepijn had nauwelijks balcontact in de tweede helft, maar liet bij de strafschoppen zien een keeper van kaliber te zijn door er twee te stoppen.
    Deze wedstrijd was een goede opwarmer voor volgende week als we tegen Wilhelmina Boys moeten die op de tweede plaats staat. De kuiten zijn gesmeerd!