Vitesse-Arnhem JO13-1 logo

Jari Horsten
  2. Wedstrijdverslag

Nederlaag voor PSV O13 in Arnhem

Op Papendal heeft PSV O13 de eerste nederlaag na de winterstop geleden. Na 70 minuten voetbal stond uiteindelijk een 3-1 stand op het bord voor tegenstander Vitesse. PSV kreeg halverwege de eerste helft twee snelle tegengoals te verwerken en kwam deze klappen niet meer te boven.

Toch was PSV de bovenliggende partij in de openingsfase. De Eindhovenaren combineerden goed en wisten - zonder echte kansen te creëeren - veel dreiging richting het Vitesse-doel uit te oefenen. De beste mogelijkheid was voor Rens Boon, die met een harde poging uit een hoekschop een Vitesse-verdediger trof. Halverwege de eerste helft ging het echter mis voor PSV, toen Vitesse de score wist te openen uit een hoekschop en een minuut later ook nog de 2-0 op het scorebord zette. Aan beide goals gingen persoonlijke fouten van PSV vooraf, omdat bij beide treffers de tegenstander uit het oog werd verloren. PSV ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar dichterbij dan een poging van Gino Verhulst kwam de ploeg niet. Zodoende ging PSV met een 2-0 achterstand de rust in.

De ploeg besefte dat het na rust beter moest, maar net als in de eerste helft werden er weinig kansen gecreëerd. Sterker nog: Vitesse kwam zelfs op 3-0 door miscommunicatie van PSV af te straffen. Vlak voor tijd kwam PSV nog terug tot 3-1, toen Jari Horsten een afvallende bal in de kruising volleerde. Helaas kwam dit prachtige doelpunt te laat om de spanning terug te brengen in de wedstrijd, waardoor deze met een 3-1 nederlaag werd afgesloten.

Volgende week krijgt PSV de kans om zich te herstellen. Op de eigen PSV Campus De Herdgang komt Sparta Rotterdam op bezoek, deze wedstrijd begint dan om 11:00 uur.

Stijn Kuijsten; Yalen Meulendijks (54/Imran Yachou), Michael Bresser, Steyn Mussche (60/Abdullah Hekmat), Rens Boon; Benjamin Khaderi (54/Jari Horsten), Isaï Middag (57/Raf Vullers), Boet Mulders (35/Pieter van der Beek); Dichano Bulo (35/Joep Willems), Sami Bouhoudane, Gino Verhulst