FC Twente JO13-1 logo

Raf van de Riet

Robin van Duiven

PSV O13 wint ‘thuiswedstrijd’ van FC Twente

In de tweede competitiewedstrijd na de winterstop heeft PSV O13 de eerste zege in de kampioenspoule geboekt. De ploeg legde een goede wedstrijd op de mat en versloeg FC Twente met 2-0.

Wegens een aantal verschuivingen werd de thuiswedstrijd afgewerkt op het sportcomplex van tegenstander Twente. PSV O13 begon uitstekend aan deze wedstrijd en trof al binnen een minuut de paal via Raf van de Riet. Een paar minuten later was de linksback echter wél trefzeker: na een aanval via Nicolas Verkooijen en Robin van Duiven schoof Van de Riet de bal beheerst onder de doelman door. Vijf minuten later mochten de Eindhovenaren opnieuw juichen, toen Jayden Ettienne een uitstekende actie beloond zag worden met een strafschop. Robin van Duiven stuurde de doelman de verkeerde hoek in en zette zo de 2-0 op het bord. Een mooi moment voor de rechtsbuiten die afgelopen zomer juist overkwam van Twente.

Na deze vroege 2-0 controleerde PSV O13 de wedstrijd. De ploeg had veel balbezit, maar kreeg vlak voor rust tot twee keer toe een kans tegen. Doelman Daan van de Brande bracht redding en zorgde er zo voor dat beide teams met een 2-0 stand gingen rusten.

De tweede helft bleef PSV O13 in een compacte organisatie spelen. De ploeg liet de bal aan Twente, maar hield de linies dicht op elkaar en gaf zo weinig mogelijkheden weg. Het geloof in een goede afloop bij Twente ebde weg, waardoor PSV O13 de wedstrijd rustig uit kon spelen. Toch gaf de ploeg in de slotseconden nog een kans weg, maar Daan van de Brande redde opnieuw uitstekend. Na een uur spelen stond er dan ook een 2-0 eindstand op het bord.

Een mooie en verdiende overwinning voor PSV O13. Komende week speelt de ploeg de volgende competitiewedstrijd: op Papendal is Vitesse dan de volgende tegenstander.

Daan van de Brande; Thijs Jansen, Michael Bresser, Wessel Kuhn, Raf van de Riet; Joep Vermeulen (50/Zaid El Bakkali), Samuel Gomez, Nicolas Verkooijen; Jayden Ettienne (46/Sami Bouhoudane), Eus Waayers, Robin van Duiven (38/Julian van Esdonk).