3-4
8 februari, 00:00
Sparta Rotterdam O14 logo
PSV C2 logo

Het waait hard in Rotterdam. De wind staat in de lengte van het veld en PSV begint met wind tegen. Sparta heeft een paar hele snelle jongens voorin staan en probeert daar met de wind in de rug gebruik van te maken. PSV speelt in de eerste minuten goed voetbal en in de 10e minuut pikt Joop de bal achterin op en via een prachtige aanval via Sekou, een voorzet op Remco, die de bal weer teruglegt op Davy, die de aanval koel afrond en 0-1 maakt.
    Na deze goal valt PSV ver terug in het veldspel en geeft het Sparta de ruimte om in de 20e minuut hun snelheid te benuten en langszij te komen, 1-1.
    Dit is ook de ruststand.
    PSV mag de tweede helft aftrappen en 20 seconden later ligt de bal al weer in het netje. Helaas, na twee keer teruguit spelen aan de verkeerde kant van het veld, 2-1.
    Vijf minuten later is het weer raak als PSV bal achterin niet wegkrijgt en Sparta de bal weer tegen de touwen werkt, 3-1. Deze tegenslag was schijnbaar even nodig, want PSV herpakt zich en gaat op zoek naar de aansluitingstreffer. Als de keeper van Sparta een terugspeelbal onnodig opraapt benut PSV de toegekende vrije trap. Remco weet de bal tussen tien tegenstanders heen binnen te schieten, 3-2. De kracht van dit elftal ligt in het collectief en nu dat er weer staat nemen ze de wedstrijd weer onder controle met meerdere goede kansen waarvan er twee benut worden. Eerst een uitbraak op snelheid door het midden die uiteindelijk door Remco wordt binnengewerkt, en daarna wordt een afvallende bal vanaf de zestien door Arne tussen de palen geschoten. Vanaf een 3-1 achterstand naar een 3-4 overwinning en drie punten mee in de bus naar Eindhoven, klasse boys.