3. Doelpunt

Renzo Tytens
  4. Wedstrijdverslag

Zure nederlaag in Arnhem

Nog twee wedstrijden voor de winterstop te spelen voor de O15. Volgende week komt Sparta op visite en dit weekend mochten de Eindhovenaren naar Papendal afreizen om de degens te kruisen met Vitesse. In Eindhoven werd met een duidelijke 4-0 zege de punten in huis gehouden. Wel verloor het team toen Isaac Babadi die met een zware blessure uitviel.

Al snel kwam de thuisploeg op voorsprong toen ze in de 8e minuut een vrije trap aan de zijkant mochten nemen. Deze werd indraaiend genomen waarna een lange Vitesse-speler de bal in de hoek deponeerde. Nadat Elvic Jager daarna bijna profiteerde van een foute trap van de Vitesse-doelman, stond hij na een kwartier spelen aan de basis van de gelijkmaker. Tijn Vergeldt speelde Elvic in de diepte aan waarna hij de achterlijn haalde en hard voorgaf waar Emir Bars de bal binnengleed: 1-1. Drie minuten daarna was de combinatie andersom maar helaas stuitte Elvic op het uitgestoken been van de keeper. PSV dicteerde in die fase het duel, maar liep in de 19e minuut wederom tegen een doelpunt aan toen een Arnhemmer teveel vrijheid kreeg en kon scoren. En dat terwijl een minuut ervoor Tim van den Heuvel met een schot bijna PSV op voorsprong had gebracht. In de laatste minuut tilde de thuisploeg de stand zelfs naar 3-1 toen wederom door de verdediging teveel ruimte aan Vitesse gegeven werd.

Na rust bracht PSV de spanning al snel terug. Het was Elvic die in de 42e minuut na een individuele actie het net wist te vinden en de marge tot één terugbracht. PSV begon er weer in te geloven en kwam na een uur spelen weer langszij. Een vrije trap van Emir werd ingedraaid waarna Renzo Tytens de bal toucheerde en de 3-3 op het scorebord bracht. Erop en erover zou je dan denken, maar daar dacht Vitesse anders over. Want drie minuten later nam de thuisploeg wederom de voorsprong. Eerst belandde een inzet nog op de lat, maar de bal werd weer voorgegeven en van dichtbij binnengetikt: 4-3. PSV moest weer in de achtervolging. Maar miste de scherpte en finesse om er nog een gelijkspel uit te slepen. Ook keerde de Vitesse-doelman in de slotfase nog inzetten van Elvic en Julian Kwaaitaal. En ranselde hij knap een kopbal van Joëll Gill'ard uit de hoek.

PSV verloor dus zijn voorlaatste duel van 2019 met 4-3. En mag volgende week in de thuiswedstrijd tegen Sparta proberen om met winst het kalenderjaar af te sluiten.

Tijn Smolenaars; Reda El Meliani (60/ Eus Waaijers), Brian van den Boogaard (40/ Arthur Piedfort), Joëll Gill'ard, Renzo Tytens; Tijn Vergeldt, Tim van den Heuvel (40/ Onesime Zimuangana), Enzo Geerts (55/ Raf van de Riet); Elvic Jager (c), Julian Kwaaitaal, Emir Bars.