3. Doelpunt

Abdullah Hekmat
  4. Wedstrijdverslag

PSV O13 maakt zich op voor kampioenschap najaarscompetitie

Met nog één speelronde voor de boeg in de najaarscompetitie, heeft PSV O13 zich officieus verzekerd van het winterkampioenschap. De Eindhovenaren versloegen Vitesse met 3-1.

Al binnen een paar minuten had PSV op voorsprong kunnen komen. Isaï Middag speelde zichzelf vrij op de rand van het strafschopgebied en plaatste de bal naar de verre hoek, echter kon de Vitesse-doelman nog een hand achter de inzet krijgen. Na deze poging zakte het niveau van PSV terug, waardoor Vitesse beter in de wedstrijd kon komen. De Eindhovenaren waren erg slordig in balbezit, hadden heel veel moeite om de voorhoede te bereiken en halverwege de eerste helft nam Vitesse dan ook een voorsprong. Doelman Stijn Kuijsten wist een eerste inzet van de Arnhemse spits nog knap te keren, maar op de rebound was hij kansloos. Vlak na de openingstreffer kreeg PSV een goede mogelijkheid op de gelijkmaker, maar een hard schot van Dichano Bulo belandde jammerlijk op de paal. Aan de overzijde was Vitesse nog gevaarlijk, maar in vrijstaande positie kopte een Arnhemse speler over. Zodoende gingen beiden teams met een 0-1 ruststand de kleedkamers in.

PSV besefte dat het niveau in de tweede helft omhoog moest en kwam al snel na de hervatting op gelijke hoogte. Joep Willems legde de bal vanaf de achterlijn terug naar Boet Mulders, die de bal strak in de kruising schoot. Niet veel later later namen de Eindhovenaren zelfs de leiding, toen Sami Bouhoudane een fantastische voorzet van Gino Verhulst op waarde schatte. PSV bleef druk houden op Vitesse en kreeg nog een aantal prima mogelijkheden, echter hadden Pieter van der Beek en Sami Bouhoudane hun vizier niet op scherp staan. Een kwartier voor tijd viel de bevrijdende derde treffer, toen Abdullah Hekmat vrij gelaten werd bij een hoekschop. Met een eenvoudige kopbal besliste de verdediger het duel.

Met zelf nog één wedstrijd te spelen verdedigt PSV een voorsprong van 22 doelpunten op het al uitgespeelde Ajax. Volgende week kan de ploeg dus het kampioenschap in de najaarscompetitie definitief veilig stellen, als de ploeg op bezoek gaat bij Sparta Rotterdam. De aftrap is dan om 12:00 uur.

Stijn Kuijsten; Yalen Meulendijks (53/Imran Yachou), Michael Bresser, Steyn Mussche (35/Pieter van der Beek), Rens Boon (53/Abdullah Hekmat); Benjamin Khaderi (63/Steyn Mussche), Isaï Middag, Boet Mulders (57/Raf Vullers); Dichano Bulo (35/Sami Bouhoudane), Gino Verhulst, Joep Willems.