7 december, 14:30
Jong PSV Vrouwen logo
Beloften Feyenoord logo

Zegereeks Jong PSV Vrouwen houdt stand

Met vier overwinningen op rij in hun achterzak ontving Jong PSV Vrouwen zaterdagmiddag de beloftes van Feyenoord op PSV Campus De Herdgang. Om zich in de top van de competitie te handhaven hadden de meiden van Aline Zeler maar één opdracht: winnen.

Bliksemstart PSV

Vanaf het beginsignaal zocht PSV de aanval. Daarbij werden de ruimtes achter de Rotterdamse verdediging goed benut en al na vijf minuten wist Eef Kerkhof de buitenspel te omzeilen. een-op-een met de Feyenoord-keepster schoof ze de bal beheerst laag in de linkerhoek en bezorgde PSV zo een vroege voorsprong. Nog geen twee minuten later kregen de Eindhovensen een penalty, en opnieuw haalde Eef Kerkhof kalm de trekker over: 2-0. Met die voorsprong op zak namen de meiden gas terug en speelde de strijd zich voornamelijk op het middenveld af. De beste kansen waren daarbij nog steeds voor PSV, maar helemaal aan het eind van de eerste helft kreeg de thuisploeg uit het niets een penalty tegen, die werd benut door Romée van de Lavoir. Ruststand: 2-1.

Degelijke tweede helft
    Het spelbeeld veranderde maar weinig in de tweede helft. PSV viel aan, maar kon de beslissing niet forceren. Feyenoord loerde op de counter, maar stuitte steeds op een degelijk opererende Eindhovense verdediging. De wedstrijd bleef zo tot het eind toe spannend, maar uiteindelijk werd en niet meer gescoord en hield PSV de drie punten in huis.

Eindstand: Beloften PSV Vrouwen - Beloftes Feyenoord Vrouwen 2-1.