4-3
7 november, 00:00
PSV D2 logo
KRC Genk D2 logo

Vandaag stond een oefenwedstrijd tegen KRC Genk op het programma. Beide teams hadden afgesproken de wedstrijd te verdelen in drie periodes.

In de eerste periode waren beide teams aan elkaar gewaagd. Er werd goed gevoetbald zonder dat er veel kansen werden gecreëerd. Eén van de spaarzame mogelijkheden voor PSV was direct raak. In de 14e minuut schoot Aboubacar van afstand laag in de hoek (1-0).

De tweede periode ging in het begin nog gelijk op al waren de beste kansen voor PSV. Een stiftje van Quinn werd doorzien door de keeper en een geplaatst schot van Thijs raakte de buitenkant van de paal. Een schot van Yorbe in de 34e minuut trof wel doel (2-0). Enkele minuten later schoot Thijs de bal hard in na een mooie pass van Mathijs (3-0). PSV had de resterende deel in deze periode een overwicht maar er werd niet meer gescoord.

In de derde periode begon Genk feller aan de wedstrijd en zette PSV onder druk. In de 51e minuut werd een aanval van Genk succesvol afgerond (3-1). Niet veel later werd een foute pass in de achterhoede van PSV door Genk onderschept en de bal rolde tergend langzaam het doel in (3-2). Twee minuten voor tijd werd er door PSV niet goed uitverdedigd en een speler van Genk schoot de gelijkmaker binnen (3-3). In de laatste minuut trok PSV dan toch de overwinning naar zicht toe. Een mooie steekpass werd door Quinn goed afgerond (4-3).

Een nuttige oefenwedstrijd waarin door beide teams goed werd gevoetbald.

Camps (Derksen), Vos (Kone), Kone (Sambo), Kreekels (Bel), Sambo (Koolen), Van Dijk (Van der Put), Tielemans (Ihattaren), Vertessen (Tielemans), Martens (Van Dijk), Chirino, Sagov (Kreekels).