6-0
7 november, 00:00
PSV D2 logo
JEKA D1 logo

PSV D2 speelde zaterdag op de Herdgang een thuiswedstrijd tegen JEKA D1 uit Breda. Om koploper Willem II/RKC D2 op de hielen te blijven, moest deze wedstrijd gewonnen worden door de mannen van Twan Scheepers.
    Vanaf het begin van de wedstrijd is duidelijk dat JEKA het PSV vandaag niet moeilijk gaat maken. PSV overheerst en heeft ongeveer 80% balbezit. In de 5e minuut de eerste mogelijkheid als een dubbele een-twee tussen Dante Rigo en Matthias Verreth door de laatste in het zijnet wordt geschoten. Twee minuten later is het wel raak. Een vrije trap aan de rechterkant van het veld (overigens onterecht gegeven) wordt door Zohair Labyad met de linkervoet mooi in de verre kruising gekruld: 1-0. De 2-0 valt dan al heel snel na de openingstreffer. Een vrije trap net over de middenlijn wordt door Matthias snel genomen. Hij passt de bal op de diep sprintende Mink Peeters die de bal vanaf de zestienmeter laag in de hoek knalt. Het duurt vervolgens tot de 17e minuut tot de volgende treffer valt. Het begint met een mooie actie van Mink die zijn schot op de lijn gered ziet, een rebound van Dante die ook van de lijn wordt gehaald en Ertem Bölükbas die ook zijn rebound door de keeper gered ziet worden. Als de aansluitende corner van Mink wel over de lijn wordt gewerkt door Zohair is het 3-0. Enkele minuten later is Mink bijna weer trefzeker maar zijn vrije trap gaat net voorlangs. Toch wordt het nog voor rust 4-0 na een prachtige aanval via Matthias en Dante die uiteindelijk wordt afgerond door Mink. Op slag van rust is Roel van Linschoten nog gevaarlijk maar zijn afstandschot gaat net naast.

In de tweede helft zien we hetzelfde spelbeeld. PSV dat domineert en JEKA dat nauwelijks over de middenlijn komt. Regelmatig worden de toeschouwers getrakteerd op mooie, snelle aanvallen. Het enige dat PSV vergeet is het krachtsverschil in doelpunten uit te drukken. Het eerste gevaar na rust komt van Twan Demin die een vrije trap op de paal schiet. Na 6 minuten valt de 5-0 na een schitterende aanval die achterin begint bij Ymanuel Hurkmans die zijn tegenstander aftroeft en Giovanni Nicolaas op het middenveld aanspeelt. Gio speelt zich vrij en speelt Joey Konings aan op de zestienmeter die in één beweging Mink voor de keeper zet. Mink rondt vervolgens koel af en scoort zo zijn derde treffer van de dag. Enkele minuten later is het Mats Grotenbreg die door Gio wordt weggestuurd, maar zijn schot gaat voorlangs. Halverwege de tweede helft wordt het dan 6-0 als Mink Joey voor de keeper zet en Joey hard uithaalt. Na dit doelpunt zien we nog een aantal mooie aanvallen en mogelijkheden voor onder andere Joey en Dante, maar gescoord wordt er niet meer.

Een prima overwinning dus voor PSV die eigenlijk hoger had kunnen uitvallen. Maar niet getreurd, want koploper Willem II/RKC bleek deze speelronde verloren te hebben van Baronie, waardoor PSV de koppositie weer heeft overgenomen. Het zou mooi zijn als ‘we’ die de rest van het seizoen niet meer afstaan.