7 oktober, 10:30
ADO Den Haag, HFC JO15-1 logo

D'Leanu Arts
  2. Wedstrijdverslag

In de vijfde competitieronde trad de O15 van PSV in Den Haag aan tegen de lokale ADO. Een ploeg die tot nu toe in de stand redelijk in evenwicht is: één gewonnen, twee gelijkgespeeld en één verloren en doelsaldo van 5-5. Voor PSV zaak om de drie punten uit het Haagse weg te slepen om bovenin mee te blijven draaien.

Net als vorige week bij FC Twente waren de omstandigheden lastig: harde wind en veel regen. Toen won de Eindhovense ploeg met 0-1. In de beginfase was het voor beide ploegen aftasten. Grote kansen of mogelijkheden vielen niet te noteren. PSV had meer balbezit, liet verzorgt veldspel zien met positieve intenties. Maar het kon niet in de eindfase komen om echt gevaar te stichten. Het gevaar kwam uit de tweede lijn met schoten van Mohamed Nassoh en Deveron Fonville en een verkapt schot van Milan van de Riet in de korte hoek. Vlak voor rust dook ADO via een counter gevaarlijk op voor het Eindhovense doel, maar keeper Aron van Lare kon redding brengen.

In de tweede helft had PSV de wind in de rug. Het zocht sneller de diepte en kreeg meteen al een aantal schietkansen. Martijn Zuijderwijk en Mylian Jimenez zagen hun schoten echter net naast gaan. In de 42e minuut kwam PSV terecht op voorsprong. Een vrije trap van Mohamed Nassoh kwam op de voet van Mylian die de bal zo bezorgde bij D'Leanu Arts. De mee opgekomen rechterverdediger aarzelde geen moment en schoot fraai hard en hoog de bal in het dak: 0-1. Vlak daarna kregen Milan en Dylan Hopman kansen op een tweede treffer. De grootste kans was echter in de 57e minuut voor Milan. Dyon Dorenbosch veroverde de bal op een ADO verdediger, liep door en legde de bal breed op Milan. Hij gleed bij de tweede paal de bal goed binnen, maar via een reflex kon de keeper de bal nog keren. Vlak voor het eindsignaal kreeg ADO nog een kansje toen een flankbal naast gevolleyd werd. Daar bleef het bij, zodat PSV wederom met een 0-1 overwinning in een typische herfstwedstrijd de bus naar Eindhoven instapte.

Met de overwinning pakte PSV de koppositie en het wacht nu wedstrijden tegen respectievelijk Ajax en Feyenoord. Daarna weten we meer over hoe de verhoudingen in de competitie liggen.

Opstelling: Aron van Lare (c); D'Leanu Arts, Nawaaz Landfeld, Jesse Giebels, Deveron Fonville (63' Milan Vossen); Dylan Hopman, Mylian Jimenez, Mohamed Nassoh; Martijn Zuijderwijk (50' Cel Teunen), Milan van de Riet, Dyon Dorenbosch.

Gele kaart: Milan van de Riet