ADO Den Haag, HFC JO14-1 logo

3x
    Iggy Houben

Milan Govaers

PSV speelde een prima wedstrijd tegen ADO Den Haag en won de wedstrijd met 4-2. PSV was een groot deel van de wedstrijd de bovenliggende partij en de winst was dan ook terecht. PSV verzuimde alleen om nog meer doelpunten te maken.

In het eerste kwartier van de wedstrijd had PSV al diverse mogelijkheden om de score te openen. PSV combineerde goed, maar de laatste pass was onnauwkeurig waardoor diverse mogelijkheden niet konden worden omgezet in doelpunten. PSV was sterker dan de thuisclub en het wachten was op de eerste treffer. Die kwam er in de 21e minuut na een diepe bal van Chahid el Allachi op Iggy Houben. Iggy kapte de ADO-verdediger uit en schoot hard binnen, 0-1. Drie minuten later probeerde Milan Govaers de ADO-goalie te verschalken met een hoge boogbal. De keeper was echter alert en kon een doelpunt voorkomen. In de 28e minuut was de ADO-goalie kansloos bij een vrije trap van Milan Govaers. Vanaf 25 meter schoot Milan via de binnenkant van de paal de bal binnen, 0-2. PSV had daarna nog diverse mogelijkheden om de wedstrijd al voor de rust te beslissen maar de bal ging net naast of de ADO-keeper was een sta in de weg. Met een 0-2 stand gingen beide teams rustten.

ADO begon iets feller aan de tweede helft, maar na vijf minuten nam PSV weer het initiatief. In drie minuten tijd had PSV evenzoveel kansen om verder weg te lopen bij de thuisclub. De bal ging echter net over of net naast zodat ADO nog in de wedstrijd bleef. ADO kreeg daarna enkele mogelijkheden en in de 52e minuut kon ADO de aansluitingstreffer scoren. Na verkeerd uitverdedigen door PSV kon een speler van ADO de bal voorgeven waarna de bal door een vrijstaande ADO-speler kon worden ingekopt, 1-2. Na dit doelpunt zette ADO niet door en nam PSV wederom de wedstrijd in handen. Toch kreeg ADO in de 61e minuut nog een uitgelezen mogelijkheid om te scoren. Niek Schiks keerde echter de inzet zodat PSV de minimale voorsprong behield. Twee minuten later gooide PSV de wedstrijd definitief op slot. Nadat een aanval van de thuisclub was afgeslagen, werd met een lange bal Iggy Houben weggestuurd en scoorde hij de 1-3. In de laatste minuut was het wederom Iggy die op aangeven van Chahid el Allachi de bal in de verre hoek binnen kon schieten, 1-4. In blessuretijd was de verdediging van PSV niet alert en kon ADO nog iets terug doen, 2-4. De drie punten waren toen echter al veilig gesteld.

Opstelling: Niek Schiks, Livano Comenencia, Luc Netten, Yaël Gil y Muinos, Julian Kuijpers, Milan Govaers, Iggy Houben, Sven Simons (56’ Matteo Dams), Jesper Uneken (41’ Shi-jon Martina), Chahid el Allachi, Jaivy Lourens (56’ Ruben van Bommel).