16-1
7 oktober, 00:00
PSV F1 logo
Brabantia F1 logo

Na op zaterdag de competitiewedstrijd tegen DBS te hebben gewonnen met 13 – 1, hoopte de van heinde en verre (tot zelfs zover als Eemnes) opgekomen supportersschare van onze F1 voor de wedstrijd op zondag tegen Brabantia F1 op meer tegenstand. Gezien de reactie vanuit het Brabantia-kamp op het verslag van de wedstrijd tegen WVVZ zou dat enigszins goed moeten komen.

Echter al snel bleek dat ook deze wedstrijd een éénzijdig beeld zou opleveren. De door hun trainer met een grote portie decibellen aangevuurde talenten van Brabantia deden buitengewoon hun best maar slaagden er maar zelden in om uit te breken richting het doel van PSV, laat staan om daadwerkelijk in de buurt ervan te komen.

In de vierde minuut was Cody de man die de score opende. Hij deed dat via de binnenkant van de paal en op aangeven van Robin die vanaf de rechterkant na een aantal van zijn onnavolgbare passeerbewegingen zijn eerste assist van de wedstrijd afleverde.

Binnen 3 minuten voegde Robin daar tijdens de meest vloeiende aanval van de ochtend zijn tweede assist aan toe. De aanval werd opgezet door James die rechts van de as vanuit de dribbel dreigde Robin aan de zijlijn aan te spelen. In plaats daarvan verraste James de linksback van Brabantia met een steekbal door het centrum waarvan Aissati alleen maar kan dromen, op Robin. Met één balcontact transporteerde Robin de bal voorbij de 2e paal waar Bjorn klaarstond om deze heel mooi tegendraads bij de 1e paal in het net te knallen. Een aanval uit het boekje volgens uw verslaggever alsmede enige supporters in zijn directe nabijheid.

In de elfde minuut liet Cody zijn volgende doelpunt aantekenen, deze keer met een diagonaal schot na een solo vanaf de rechterkant. Vijf minuten daarna was Robin weer aan de beurt. Hij ontving de bal van Cody en scoorde 4-0 met een diagonaal schot met zijn linkerbeen na een fantastische sleep vanaf de rechterkant naar binnen.

De 5-0 werd na 21 minuten door Cody gescoord na een dribbel waarbij hij diverse tegenstanders passeerde. Ook de 6-0 was de moeite waard, via een hele behendige omhaal van Luc belandde de bal in het doel. In de 34e minuut maakte Robin zijn volgende doelpunt, de 7-0. Na een aanval over links die werd opgezet door Bjorn en Ruud speelde hij 2 verdedigers uit en prikte de bal heel slim in de korte hoek.

Niet lang daarna volgde Cody het voorbeeld van Robin door, na een lange bal van James, de keeper vanuit de dribbel beheerst uit te kappen en ook te scoren in de korte hoek. Inmiddels was er 40 minuten gespeeld, stond de teller op 8 en diende Baggio zich aan in de rij doelpuntenmakers. Hij scoorde op aangeven van Cody die de bal oppikte na een solo van James. James zelf scoorde weer een minuut later de 10-0.

In de 44e minuut werd het 11-0. Deze keer was de voorbereiding duidelijk van Robin. Of het nou uiteindelijk Baggio of een speler van Brabantia was die scoorde, was vanaf de zijlijn minder duidelijk waar te nemen. Twee minuten na de 11-0 scoorde James met een sliding na een 1-2 combinatie met Baggio.

In minuut 47 en 48 werd er wederom gescoord door onze kanjers. Eerst was het Baggio met een mooi laag afstandsschot in de linkerhoek vanaf ongeveer 20 meter. Direct daarna scoorde Ruud de 14-0. In minuut 53 scoorde Cody de 15-0 op aangeven van Ruud die de bal vanaf de achterlijn bekeken terugtrok. Ook het volgende PSV doelpunt werd gescoord door Cody. Hij deed dat op aangeven van Jordan die op links een lange solo afsloot met een voorzet op Cody.

Voor Brabantia was er aan het eind van de wedstrijd toch nog loon naar werken. Zij scoorden in de 58e minuut met een hard schot vlak onder de lat. Voor de jongste Brabantianen een dikverdiende beloning voor hun doorzettingsvermogen en goede wedstrijdmentaliteit.

Ook deze keer konden de balcontacten van onze keepers Merijn en Pepijn op de vingers van één hand worden geteld. Bij de afsluitende serie strafschoppen stopten ze allebei één penalty. Merijn deed dat door de bal met een mooie zweefduik naar rechts uit het doel te boksen en Pepijn door een hoge bal via de lat omhoog te werken en deze vervolgens heel rustig op te vangen.

Aanstaande zaterdag wacht onze F1 de volgende competitiewedstrijd, deze keer een uitwedstrijd tegen de nummer twee uit de competitie, RKVVO F1. Aanvang van de wedstrijd is 09:30 uur. Wanneer deze wedstrijd wordt gewonnen kan bij de wedstrijd erna het kampioenschap worden binnen gehaald.