4. Doelpunt

Emir Bars
  5. Wedstrijdverslag

Ruime zege voor PSV O15

Na de ruime bekeroverwinning op DSO, mocht PSV O15 de wei in voor de eerste competitiewedstrijd. Tegenstander op de eigen PSV Campus De Herdgang was FC Utrecht, de kampioen van vorig seizoen.

Met een indrukwekkend minuut stilte ter nagedachtenis aan de afgelopen week overleden Cees van Merode werd er een mooi eerbetoon gebracht aan het lid van verdienste van PSV. Hierna werd er afgetrapt voor de eerste competitiewedstrijd en de thuisploeg begon sterk. In de elfde minuut kwam het via Bars op voorsprong, die de rebound van het schot van Babadi binnen werkte. Amper drie minuten laten verdubbelde laatstgenoemde de score. Met een heerlijk stiftje zette hij de verdediging en de doelman te kijk, een heerlijk doelpunt. De Utrechters konden amper gevaar stichtten en kwamen niet verder dan een simpel schot, welke in de handen terecht kwam van doelman Bart Hamers. PSV ging door en kwam via Julian zelfs op 3-0. Na een half uur spelen viel uit het niet de aansluitingstreffer voor FC Utrecht, maar dat werd voor rust nog teniet gedaan door een doelpunt van Elvic.

Na rust werd het spel iets slordiger. Toch creëerde PSV nog een fors aantal kansen en mogelijkheden. Maar het was net niet in de eindfase. Het team van Vincent Heilmann en Anthony Lurling wist slechts nog maar één keer het net te vinden. Jason van Duiven zette goed druk en pikte de bal op de middenlijn van een Utrechtse verdediger af. Hij rende met wat tegenstanders in zijn rug richting doel maar kon net niet tot afronden komen. De meegelopen Eilvic kon echter de bal oppikken en de eindstand op 5-1 zetten.

Een prima en overtuigende overwinning en daarmee een goede start van de competitie. Volgend weekend volgt wedstrijd twee als de ploeg in Rotterdam op bezoek gaat bij Feyenoord.

Bart Hamers; Reda El Meliani (47/Brian van den Boogaard), Bram Rovers, Joëll Gill'ard, Renzo Tytens (70/Arthur Piedfort); Tijn Vergeldt (47/Jason van Duiven), Tim van den Heuvel (54/Enzo Geerts), Isaac Babadi (c); Elvic Jager (76/Immanuel Hagemans), Julian Kwaaitaal (64/Khaled Razak), Emir Bars.

Gele kaart: Joël Gill'ard