PSV O16 logo

Jaivy Lourens

Jamal Gonzaga

Superboeren troeven PSV af

PSV O16 heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen terecht verloren. Hoewel de ploeg twee mooie doelpunten maakte, kreeg het er maar liefst vijf tegen.

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van de deze week overleden en gelouterde oer-PSV-er Cees van Merode, die zich o.a. tientallen jaren onbezoldigd als wedstrijdsecretaris voor de club had ingezet. PSV speelde om die reden ook met rouwbanden om, en het leek wel alsof dat een verlammende werking op het team had. De Graafschap speelde met veel meer bezieling, toonde een constante drang naar voren en wist het doel van PSV ook al snel te vinden. Al in de 7e minuut kwam PSV op een 1-0 achterstand en een kwartier later werd de marge verdubbeld met een typerende goal. Na een snelle omschakeling pikte de sterke spits de bal op ter hoogte van de middenlijn waarna hij op snelheid recht op de goal afging, een aantal PSV’ers ongehinderd achter zich liet en de bal strak binnen schoot. Voor rust kreeg PSV bovendien nog de 3-0 om de oren toen een voorzet bij de tweede paal goed werd binnen gekopt. PSV creëerde de eerste helft nauwelijks kansen en kwam niet veel verder dan een schot tegen paal na een scherpe counter.

Ondanks een peptalk en drie wissels in de rust slaagde PSV er ook in de tweede helft niet in om in de wedstrijd te komen. De Graafschap bleef op alle fronten beter en bezorgde trainer Stefan, die het team twee jaar geleden nog onder zijn hoede had, een middag die hij zich heel anders had voorgesteld. Een kleine pleister op de wond was dat PSV wel de twee veruit mooiste doelpunten van de middag maakte, waaruit in ieder geval bleek dat het team ver beneden kunnen had gespeeld. Tien minuten na rust bezorgde de diep gestuurde Tyron de bal bij Jaivy die van rechts naar binnen kwam en de bal van net buiten het strafschopgebied fantastisch binnenschoot, 3-1. Nadat De Graafschap tien minuten later de 4-1 maakte en de wedstrijd definitief besliste lag Jamal al zijn frustratie in een fantastisch afstandsschot dat onhoudbaar in de rechterkruising insloeg, 4-2. Louter voor de statistieken bepaalde De Graafschap tien minuten voor tijd de eindstand nog op 5-2.

Een terechte nederlaag voor het team van de jarige coach Rick. PSV kan dit zwakke optreden gelukkig volgende week zaterdag al weer rechtzetten als Fortuna Sittard om 12.30 uur op bezoek komt op PSV Campus de Herdgang.