2-0
7 september, 11:00
Ajax AFC JO14-1 logo

Geen zege in Amsterdam

Na een toernooi en enkele vriendschappelijke wedstrijden te hebben gespeeld, begon afgelopen zaterdag de competitie voor PSV O14. En die begon direct met een topper tegen Ajax. Meteen een meetpunt voor nieuwe trainers Mourad El Idrissi en Siem Nijssen. Na een minuut stilte voor lid van verdienste, Cees van Merode, begon het topduel in Amsterdam.

De eerste acht minuten was het afwachtend van beide teams. Zowel PSV als Ajax kwamen in de beginfase niet verder dan de zestienmeter van de tegenstander. De eerste kans van de wedstrijd, was ook direct raak. Een schot van Ajax belandde op de lat en de spits van de Amsterdammer was er als de kippen bij om binnen te koppen. Hierdoor van PSV even van slag, maar daarna pakte het de draad op en was het ook beter dan Ajax. Met veel inzet en felheid werden de Amsterdammers naar achteren gedrongen, maar ondanks goede mogelijkheden wist PSV niet te scoren.

Na de rust werd er goed gevoetbald door beide teams. De grootste kansen waren voor PSV, maar Ajax profiteerde optimaal van een fout in de verdediging, 2-0. De ploeg probeerde het daarna nog wel, maar een doelpunt viel niet meer.

Toch kon PSV terugkijken op een goede wedstrijd, alles was aanwezig om de punten mee naar Eindhoven mee te nemen. Maar scoren is ook een onderdeel van het voetbal. Dus daar zal de komende weken aan gewerkt gaan worden.