2-0
7 september, 00:00
PSV C1 logo
JVOZ C1 logo

Eindelijk! Eindelijk was het zover! De eerste competitiewedstrijd stond dan eindelijk op het programma. Na 4 oefenwedstrijden, 1 wedstrijd om de Supercup en een bekerwedstrijd (die overigens allemaal in winst omgezet werden), startte vandaag dan de reguliere competitie. Op De Herdgang ontving de C1 het Zeeuwse JOVZ. Vooraf was het de hamvraag hoe de opstelling zou zijn. Want PSV C1 had te maken met een ware blessuregolf. Met wat gegoochel toverde de staf toch 11 spelers tevoorschijn die zich klokslag 13 uur aan de aftrap meldden.

Tegenstander was het Zeeuwse JOVZ C1 van trainer Dennis de Nooijer. Toevalligerwijs was vorig jaar JOVZ ook de tegenstander van de C1 in het openingsduel. Destijds werd er echter in Vlissingen gespeeld en eindigde de wedstrijd in de fameuze “brilstand”. Het eerste wapenfeit van vandaag was een schot van Robin Schoonbrood dat net naast ging in de 3e minuut. JOVZ bood goed tegenspel en had een aantal vaardige spelers in de basis staan. Omdat PSV te veel ruimte weggaf kregen ze alle ruimte om te voetballen en dat deden ze prima. Langzaam kwam PSV echter op stoom. Nadat Gaetan Bosiers met een fabelachtige sleepbeweging 2 Zeeuwse tegenstanders het Philips-bos instuurde, was zijn inzet echter onvoldoende. Even later was PSV wél trefzeker. Robin ontving in de 18e minuut de bal rond de middenlijn en stoomde op richting vijandig doel. Met een schitterend afstandsschot verschalkte hij de JOVZ-goalie: 1-0.

Niet veel later stuurde James Fofana Robin de diepte in, maar ditmaal ging zijn inzet rakelings langs. In de laatste minuut was Cody Gakpo dichtbij de 2e Eindhovense treffer. Nadat rechtsachter Lars Dickens het veld overstak, speelde hij Yasin Aalillou aan. Die vervolgens de bal bij de 2e paal neerlegde waar Cody de bal knap op de borst aannam maar te veel uit balans raakte om de bal de juiste richting mee te geven. Zo gingen beide ploegen met een 1-0 stand de rust in.

Na rust was er weinig te genieten op het veld. PSV kon moeilijk een vuist maken, JOVZ kon de bal rondspelen maar kon voor de goal van Arne Lekens niet voor gevaar zorgen. Pas halverwege de 2e helft was het noodzakelijk om weer iets te noteren. De ingevallen Amar Catiç omspeelde zijn directe tegenstander en gaf de bal goed voor bij de 1e paal. De ingelopen Cody Gakpo kwam net te kort om de bal binnen te tikken. Nadat de opgekomen rechtsachter van JOVZ ook een mogelijkheid liet liggen, was JOVZ in de slotminuut dichtbij de gelijkmaker. Gelukkig werd de aanval wegens buitenspel afgefloten.

Diep in blessuretijd scoorde PSV echter nog eens. Via de ingevallen Joop Daniels belandde de bal bij Cody die vervolgens simpel de 2-0 aantekende.

Drie punten dus. Maar het ging moeizaam vandaag. Complimenten aan JOVZ voor hun spel. En als je het positief wilt zien: de C1 heeft na de eerste speelronde in ieder geval al 2 punten meer dan vorig jaar…..

Arne Lekens; Lars Dickens, James Fofana, Jordan Teze, Ruud van Breemen (69’Aboubacar Kone); Robin Schoonbrood, Gaetan Bosiers, Baggio Wallenburg (56’ Joop Daniels); Leandro Fernandes, Cody Gakpo, Yasin Aalillou (52’ Amar Catiç)

Gele kaarten: 33’ Jordan Teze (ruw spel) en 46’ Ruud van Breemen (ruw spel)