FC Den Bosch D1 - PSV D1

 1. woensdag 7 september 00:00

  De Uitslag


 2. Het leek een rustig avondje te worden in het gezellige Den Bosch. Twee ploegen die vorig seizoen gestreden hebben tegen elkaar en op plaats één en twee zijn uitgekomen.
  Van DB weten we dat dit een ploeg is met veel goede voetballers, en het was aan PSV om te laten zien dat ze ook dit seizoen de sterkere waren.

  PSV start met de opstelling Arne in doel, achteraan Baggio, Jordan, Lars en Ruud. Het midden werd bezet door Huseyin en Robin, en starten doen we met vier aanvallend ingestelde spelers, Amar ( terug uit blessure ) Justin, Cody en Roland. Met deze opstelling moet je voor de 3 punten gaan.

  En het begon fel. Balafname door Amar direct tot bij Cody, maar buitenspel. DB speelt goed mee met een eerste dreiging via een vrije trap, het schot gaat over.
  Er wordt snel over en weer gespeeld door de PSV-ers, en op vraag van de trainer gaat het na 10 minuten nog een standje hoger. Er komen kansen, maar de goals blijven voorlopig uit. Al blijft het wel opletten voor de stevige spits bij de thuisploeg. Door balverlies achteraan krijgt hij een kans om te trappen en de pegel van deze knaap wordt met enige moeite door Arne gepakt. PSV gaat nog iets sneller spelen en Justin ziet Cody vertrekken in de diepte, mooi meegegeven en "Cood" knalt de 0-1 binnen. Net zoals tegen Helmond Sport vorig week-end is het eerst wat zoeken maar dan vallen even later toch de doelpunten. Een heerlijke bal van Ruud langs de lijn tot bij Cody, die bediend Amar, het schot van Amar in de korte hoek wordt knap gepakt door de thuisdoelman. Maar de trend is gezet, en PSV wil meer. Op een voorzet van Amar komt Jordan goed in en kopt knap, weer ligt de doelman in de goede hoek. En het blijft opletten voor de tegenaanval van DB. De spits zit goed in de wedstrijd, en heeft niet veel nodig. weer volgt een schot dat nipt over gaat. Het tweede doelpunt is van dezelfde acteurs als het eerste, alleen speelt nu Cody Justin aan, en als die alleen voor de doelman komt... inderdaad 0-2.
  De spits van DB zit ondertussen toch al wat dieper in de zak van onze verdedigers, en daardoor gaat het tempo weer iets zakken. Toch moet Arne op een hoekschop weer vol aan de bak en kan nog net voor de lijn een ingekopte bal pakken.

  We geven daarna niets meer weg en de ruststand is 0-2.

  De tweede helft start Pepijn in doel, Lars en Jordan krijgen de steun van Luc en Ruud in de verdediging, Cody zakt een beetje terug, nog net voor Robin en Huseyin, en Steven en Amar moeten voor de doelpunten zorgen, al is dat relatief. Van mij mag zelfs Pepijn scoren. Samen met de (kunst)verlichting komt ook de regen uit de hemel en dan is het niet zo aangenaam notities nemen. Pepijn is ook klaarwakker, zo komt hij goed uit op een diepe pass van DB. En Den Bosch is natuurlijk meer dan die spits, er staan nog een paar aangename voetballertjes tussen. Er valt niet te merken dat ze 0-2 achter staan. Eéns het veld op gaan ze er weer vol voor. Dat levert toch wel een aangename partij op voor de toeschouwers, die ondertussen de paraplu's allemaal goed moeten vasthouden. Ze kunnen zien dat Luc langs de lijn gaat en een voorzet/schot aflevert dat de doelman nog net kan pakken. Robin strooit in het midden met goede passen en op één daarvan moet de doelman van DB nog net voor Amar wegtrappen. Als Justin een één-twee opzet met Cody, wordt die gehaakt in de zestien. Strafschop! Justin zet zelf de stand op 0-3. Den Bosch kan dan nog enkel drijgen op stilligende fasen. Op een splijtende pass van Jordan wordt de Bosma-express gestart, Steven zoals vroeger, voorbij iedereen tot tegen de achterlijn, goed overzicht, goede pass ook tot bij Cody, maar die besluit op de doelman. DB komt terug in de wedstrijd met een knal van de spits, buitenkant voet, ziet Pepijn de bal op de paal botsen, het mag blijkbaar niet zijn voor de thuisploeg, want op basis van het geleverde spel verdienen ze wel een doelpuntje. Dat zal de verdedigers en Pepijn of Arne worst wezen, zij gaan natuurlijk voor die nul. En waar de bal aan de ene kant niet binnen gaat, gaat het aan de andere kant dan weer wel. Op een tegenaanval kan Cody zijn tweede van de avond binnen tikken. 0-4. Huseyin speelt nog knap in op Roland, in één keer op doel maar net over. En Den Bosch blijft proberen. Nu weer met een vrije trap die net over gaat, een schot uit de tweede lijn, weer over. Aan de andere kant wordt de 0-5 gescoord door Cody, maar die heeft hiervoor zijn hand gebruikt, en dat mag natuurlijk niet, tenzij je Maradona heet. het blijft dus 0-4. Als de wedstrijd dan zo goed als gedaan is krijgt Den Bosch loon naar werken. Pepijn trapt nog goed weg voor een aankomende spits van DB maar schiet zo hard dat de bal op de zestien tegen een speler van DB aankomt en die de reactie heeft van de bal terug te trappen en zo rolt de bal zachtjes over de doellijn binnen.1-4 is meteen ook de eindstand. Zes op zes. van een goede start gesproken.

  Dit week-end Toernooi in Grubbenvorst. Allen daarheen !!!

  Joël Lekens