0-1
7 mei, 00:00
Feyenoord O19 logo
PSV O19 logo

De laatste wedstrijd van dit seizoen. Een mooie afsluiting bij Feyenoord. En de kans om de derde plek in de rangschikking over te nemen en hopelijk na zaterdag te behouden. Na de goede voorstelling van afgelopen zaterdag tegen Ajax zijn we ook van plan om ook hier een goed resultaat neer te zetten. En Feyenoord is de directe concurrent voor de derde plek. We beginnen goed. Al na twee minuten is het Martijn die een kans krijgt maar niet genoeg kracht achter de kopbal kan zetten. Dan golft de wedstrijd wat op en neer. Op een overigens niet al te best veld. Na een klein half uur moet Yanick echt aan de bak om zijn doel schoon te houden. Het is een mooi tactisch spel tussen de twee trainers en het is steeds boeiend om weer een oplossing te vinden op de speelwijze van de tegenstander. Vlak voor rust krijgt Kenneth een mooie kans maar ook de Feyenoord keeper weet deze bal te stoppen. We gaan de rust in met een 0-0 stand.
    Na de rust willen we toch wel doordrukken en krijgen we ook wat meer overwicht. De trainer grijpt in en past wat wissels toe. En hoe. Na de wissel van Boris is het Kenneth die hem weet te bereiken met een geweldige steekpass en binnen vijftien seconden na zijn wissel scoort Boris de verdiende 0-1. Over een gouden wissel gesproken. Dan gaat Feyenoord op zoek naar de gelijkmaker maar we houden stand. Ook Feyenoord wisselt er lustig op los. De scheids heeft er echt zin in (hij fluit overigens goed) en laat nog wat blessuretijd toe.Feyenoord weet nog wel de lat te raken en in de laatste minuten krijgen beide ploegen nog wel kansen om de stand te veranderen maar na 95 minuten staan we toch als overwinnaar op Varkenoord. Twee goede overwinningen op twee gerenommeerde tegenstanders binnen een week, klasse. Voorlopig voor twee dagen de derde plek in handen.
    Mannen een mooi seizoen hebben we gedraaid. De doelstelling van het linkerrijtje is gehaald en misschien na zaterdag de derde plek. Goed gedaan. Naarmate het seizoen vorderde zag je ook het team meer naar elkaar toe groeien. Iedereen heeft zijn bijdrage daarin gehad.
    Nu volgende week nog het toernooi in Terborg en dan is er op de negentiende mei de afsluiting van het seizoen. Iedereen is dan aanwezig. Voor alle duidelijkheid zijn ook de ouders van harte welkom. De juiste locatie wordt nog aan de spelers meegedeeld.
    Iedereen bedankt voor jullie steun en inbreng in het team. Thomas, Wouter, Stijn, Niels en Ryan jullie veel succes bij jullie nieuwe club voor zover die al bekend is.
    We zien elkaar in ieder geval allemaal nog de negentiende mei en voor iedereen fijne vrije dagen en een heel fijn weekend.
    Gezien in de kleedkamer bij Legendary PSV: een veteraan met geen gram vet eraan trok zijn veter aan.