1-1
7 mei, 00:00
Helmond Sport D2 logo

De D3 had deze week een dubbel programma. Afgelopen maandag werd de inhaalwedstrijd tegen VVV D2 gespeeld. VVV, de nr. 2 in de huidige stand, heeft nog een kleine kans op het kampioenschap maar zal dan al zijn resterende wedstrijden nog moeten winnen ( Gisteren hebben ze koploper Fortuna met 6-4 verslagen, waardoor VVV nu 2 punten meer heeft, met 2 wedstrijden meer gespeeld). Komende maandag speelt VVV hun laatste wedstrijd tegen PSV. Maar dit terzijde. De eerste helft is van enig krachtsverschil (buiten het fysieke verschil) geen sprake en het is PSV die het heft in handen neemt. Met combinatie voetbal worden enkele kansen gecreƫerd en het is Mo die een fraaie aanval afrond en de 1-0 binnen schiet. Na een minuut of twintig komt VVV op gelijke hoogte door de 1-1 te scoren. In de tweede helft een sterker VVV dat het spel domineert. PSV kan de voorhoede niet meer bereiken zodat het zelf niet meer echt gevaarlijk wordt. Als de buitenspelval niet dicht valt, komt een VVV speler vrij voor Kyan en kan de 1-2 scoren. Dit is dan ook de eindstand. In ieder geval vandaag meer tegenstand geboden dan de vorige twee wedstrijden in Venlo en gewoon een goede 1e helft gespeeld.
    Zaterdag werd er naar Helmond afgereisd voor de voorlaatste of te wel de 27e competitiewedstrijd van het seizoen. De laatste keer werd hier onnodig gelijk (1-1) gespeeld. Ook in deze wedstrijd neemt PSV het spel in handen en probeert via de opbouw van achteruit de middenvelder te vinden en vandaar uit door te combineren. De lukt het eerste kwartier vrij goed en er vallen enkele mogelijkheden en zelfs kansen te noteren. De beste kans wordt zelfs van de doellijn afgehaald. Tegen de verhouding komt Helmond na een kwartier op voorsprong. Een combinatie in de achterhoede wordt onderschept, waardoor hun snelle linksbuiten de 16 meter kan ingaan en de bal onhoudbaar binnenschiet. Of nu de warmte was, of iets anders het tweede gedeelte is er minder beweging waardoor de achterhoede de bal niet meer goed kwijt kan en het goede spel van het eerste kwartier stokt. Aangezien Helmond een soort catenaccio speelt met 9 spelers op eigen helft dient er meer beweging te zijn en ligt de ruimte aan de zijkanten. In de tweede helft graaft Helmond zich nog meer in en lijkt de wedstrijden op een kopie uit te draaien van de vorige wedstrijd. Ook toen heeft PSV de hele tweede helft op de helft van Helmond gespeeld, maar doelpunten ontbraken toen. Ook deze tweede helft mogelijkheden en kansen in overvloed. Joop met een mooie balaanname, Remco een paar mooie rushes, Arne en Mo middels dribbels en Greg met snelheid, inzet en gedrevenheid. Echter de Helmond goalie staat in de weg of er kan een verdediger net ingrijpen of net geen killersinstinct. Toch is het Greg die 10 minuten voor tijd de gelijkmaker binnenschiet en een overwinning lijkt in de lucht te hangen. Helaas komt deze er niet meer zodat de wedstrijd wederom in een 1-1 eindigt.