0-0
7 april, 11:30
Feyenoord Rotterdam N.V. JO15-1 logo

Na twee goede winstpartijen in uitduels (1-3 bij Utrecht en 0-1 bij sc Heerenveen), stond nu de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op het programma. Een wedstrijd tussen de nummers 3 en 4. Waarbij de gasten voorafgaand aan de wedstrijd vierde stonden met één punt minder, maar ook met één wedstrijd minder gespeeld. Kortom: wil PSV de derde plek consolideren, dan moest er op De Herdgang gewonnen worden. Omdat de Eindhovense ploeg dit seizoen nog geen wedstrijd had gewonnen van een ploeg die boven hen stond, was het een gunstig voorteken dat Feyenoord een plekje onder de Eindhovenaren stond … De wedstrijd in Rotterdam eindigde eerder dit seizoen overigens na een matige wedstrijd in een 2-0 overwinning voor de Zuid-Hollanders.

Omdat één van de chauffeurs van Feyenoord was overleden, werd voor aanvang een minuut stilte in acht genomen. Uiteraard wensen wij de familie, vrienden en Feyenoord veel sterkte toe.

Na de aftrap was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Het schot van Milan van de Riet werd echter in de derde minuut gekraakt. Een paar minuten later legde PSV een prima aanval op de mat. Maar helaas kon Milan net geen medespeler voor de goal bereiken. Voor rust kregen beide ploegen nog wat mogelijkheden. PSV de meeste, Feyenoord misschien de beste. De thuisploeg had daarnaast ook nog de pech dat juist op het moment dat Mylian Jimenez vrij voor de Feyenoord goal opdook, de scheidsrechter voor een overtreding op dezelfde Mylian floot. Hierdoor restte de Eindhovenaren slechts een vrije trap.

Na rust was PSV meteen zeer gevaarlijk. Maar helaas werd de weg gesprinte Ruben van Bommel wegens buitenspel teruggefloten. Onterecht bleek later uit videobeelden. Nadat een schot van Mylian net overzeilde, was Feyenoord in de 52e minuut dichtbij de openingstreffer. Na balverlies halverwege eigen helft kon een Rotterdammer er met de bal vandoor gaan. Gelukkig schoot de speler voorlangs. Beide ploegen speelden voor de overwinning. De ruimtes werden groter en daardoor ook de kansen. Keeper Aron van Lare pakte twee afstandsschoten en PSV was dichtbij een treffer nadat Dylan Hopman een prima voorzet van Martijn Zuijderwijk over kopte. In blessuretijd kreeg PSV nog een kans via Mylian die zijn inzet rakelings langs zag gaan. Maar ook Feyenoord dook nog een keer gevaarlijk op voor het Eindhovense doel. Met wat kunst en vliegwerk hield de thuisploeg de nul vast. Waardoor de wedstrijd eindigde zoals deze was begonnen: 0-0.

Opstelling: Aron van Lare (c); D'Leanu Arts, Jenson Seelt, Jesse Giebels, Nawaaz Landfeld; Mylian Jimenez, Dylan Hopman (60' Dyon Dorenbosch), Mohamed Nassoh; Jasper Huijzer (56' Martijn Zuijderwijk), Milan van de Riet, Ruben van Bommel.