Jaivy Lourens
  4. Doelpunt

Milan Govaers
  5. Wedstrijdverslag

PSV ging voortvarend van start en na zestien minuten stond PSV al met 3-0 voor. AZ kon voor rust nog iets terugdoen. In de tweede helft bouwde PSV de voorsprong gestaag uit. Uiteindelijk won PSV deze doelpuntrijke wedstrijd verdiend met 5-2.

Al na twee minuten kwam PSV op voorsprong. Shi-jon Martina zette op eigen helft de aanval op en speelde de bal op Iggy Houben. Met een mooie boogbal speelde Iggy de bal naar Shi-jon waarna Shi-jon een AZ-verdediger omspeelde en in de verre hoek de 1-0 binnenschoot. PSV zette door en nadat in de zesde minuut een schot nog door de AZ-goalie kon worden gevangen, verdubbelde PSV in de negende minuut de voorsprong. In eerste instantie leidde een schot van Milan Govaers tot een corner. De corner werd door de AZ-verdediging half weggewerkt waarna Jaivy Lourens met een strak schot van zeker 20 meter de AZ-goalie kansloos liet, 2-0. PSV drukte door en dat leidde in de 16e minuut tot een vrije trap op ongeveer 25 meter van het doel. Met een mooie pegel schoot Milan Govaers de bal hoog in het doel, 3-0. Na deze ruime voorsprong nam PSV wat gas terug en kwam AZ beter in de wedstrijd. In eerste instantie leverde dit AZ geen echte kansen op. In de 30e minuut kon AZ echter wel iets terug doen. Na balverlies op het middenveld van PSV werd de spits van AZ aangespeeld. Met een handig tikje tekende hij de 3-1 aan. Op slag van rust had AZ nog een kans op de aansluitingstreffer maar tot twee keer toe redde de PSV-goalie waardoor PSV met een ruime voorsprong de rust in ging.

PSV pikte in de tweede helft direct de draad weer op. Na drie minuten kwam een vrije trap van Milan Govaers in de muur. Sven Simons kreeg de bal maar zijn voorzet ging voorlangs het doel maar kon door niemand worden ingetikt. In de 40e minuut scoorde PSV wel. Milan Govaers speelde de bal naar Shi-jon Martina. Shi-jon ging alleen op de AZ-goalie af maar hij werd in het strafschopgebied ten val gebracht waardoor PSV een strafschop kreeg. De strafschop werd door Iggy Houben ingeschoten, 4-1. Vijf minuten later had PSV een uitgelezen mogelijkheid om wederom te scoren. Met een mooie steekbal stuurde Sven Simons Shi-jon Martina weg. Zijn voorzet werd in eerste instantie tegen de AZ-goalie aan geschoten en in tweede instantie naast geschoten. In de 48e minuut stond het vizier van PSV wel op scherp. Milan Govaers speelde de bal op Iggy Houben. Iggy ging alleen op de AZ-goalie af en schoot in de korte hoek de 5-1 binnen. Vier minuten later wisten de bezoekers door een mooie vrije trap van bijna twintig meter de 5-2 te scoren. Ondanks deze ruime achterstand bleef AZ voetballen en probeerde het kansen te creëren. PSV zakte in en liet AZ het spel maken. Dit spel leverde AZ in de 56e minuut een goede kans op. Een speler van AZ kwam vrij voor de PSV-goalie maar met een mooie redding keerde Kjell Peersman het schot. AZ probeerde daarna nog iets te forceren maar het creëerde nauwelijks nog kansen. In de laatste vijf minuten nam PSV het heft weer in handen en kreeg het nog enkele kansen. De krachten waren echter op waardoor de kansen niet konden worden omgezet in doelpunten. Met een ruime 5-2 overwinning werd de wedstrijd dan ook afgesloten.

Opstelling: Kjell Peersman (58’ Niek Schiks), Julian Kuijpers, Luc Netten, Matteo Dams, Jaivy Lourens, Milan Govaers (62’ Lars Putters), Iggy Houben, Sven Simons, Jesper Uneken, Chahid el Allachi, Shi-jon Martina.