AZ JO19-1 logo
PSV O19 logo

Joël Piroe
  2. Wedstrijdverslag

Deze competitiewedstrijd begon pas om 15.30 uur, op het warme kunstgas in de Zaanstreek. Voor PSV is AZ toch altijd een stugge tegenstander, dus het was belangrijk dat de jongens van Mark van Bommel scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd zouden beginnen.

En dat gebeurde ook, PSV begon sterk met mooi combinatie voetbal en ze zetten AZ in de beginfase goed onderdruk. Alleen echte grote mogelijkheden bleven uit. Het was in de 28e minuut Baggio Wallenburg die de bal na een afgeslagen hoekschop vol op zijn pantoffel nam. Jammer genoeg was het te druk in het strafschopgebied en werd deze van de doellijn gehaald. Daarna was het Amar Catic die in de 35e minuut op avontuur ging. Maar zijn schot werd door een sliding geblokt. De eerste helft had PSV het beste van het spel, maar kwam niet echt in kansrijke posities terecht.

De tweede helft begon PSV O19 meteen gevaarlijk. een goed schot van Joël Piroe ging maar net naast. Het is in de 51e minuut Catic die met Zakaria Aboukhlal een mooie één-twee opzette, het is de laatst genoemde die het overzicht verliest en zelf op goal schiet. Dat terwijl hij de bal toch beter terug had kunnen leggen op de inkomende medespelers. Niet veel later heeft PSV een goed omschakelmoment van verdediging naar aanval. Piroe speelt de bal op Catic, deze geeft het leder perfect weer terug op de doorgelopen Piroe en hij schiet de bal geplaatst onder de keeper door en zorgt zo voor de 0-1 voorsprong. In de 62e minuut is het een lange bal vanaf de zijkant, een centrale verdediger van de Alkmaarders speelt te zacht terug op zijn keeper. Catic profiteert daarvan, maar legt ook op zijn beurt de bal te zacht breed voor de meegelopen Aboukhlal. Een grote mogelijkheid om de wedstrijd op slot te gooien. Hierna bleef er toch nog wat geloof in een goed resultaat bij AZ O19, maar het zijn vooral de stilstaande momenten die wat gevaar brengen voor het doel van Mike van de Meulenhof. Een balletje op de paal en een bal van de lijn in de slotminuten zorgen er voor dat PSV door het oog van de naald kruipt in Alkmaar.

De eerstvolgende wedstrijd van PSV O19 is woensdag 11 april om 16.00 uur. Dit is tegen Feyenoord O18 voor de halve finale van de beker.

Opstelling PSV O19: Van de Meulenhof, Wallenburg, Daverveld, Soulas, Theunissen, Schoonbrood (83, Mendonca), Aboukhlal, Lonwijk, Piroe, Kun (72, Van de Berg ) en Catic.