7 maart, 15:00
PSV O16 logo
Vitesse JO16-1 logo

O16 pakt weer drie punten

In de zegereeks die dit seizoen alleen door de verliespartij thuis tegen Ajax werd onderbroken, voegde O16 zaterdag op PSV Campus De Herdgang tegen Vitesse opnieuw drie punten toe aan het totaal en naderde het (met een wedstrijd minder gespeeld) koploper Ajax op twee punten.

PSV speelde verdienstelijk en wist al binnen een half uur op een 2-0 voorsprong te komen, maar kon niet achterover leunen doordat Vitesse op slag van rust een toegekende penalty benutte en daarmee lang in de wedstrijd bleef. Nadat Jamal eerder door Seb op de goal werd afgestuurd maar naast schoot, leverde hij in de 13e minuut een uitstekende assist af die recht voor de goal goed door Jason werd binnen gewerkt, 1-0. Wat Chahid in de 26e minuut net niet lukte, hij schoot van grote afstand op de lege goal maar trof de paal, lukte Tyron een paar minuten later wel. Met nu al een van de mooiste goals van het jaar zette hij op aangeven van Jason, die hem op links de ruimte in stuurde, de 2-0 op het scorebord. In plaats van de diepte te zoeken nam hij de bal aan en besloot hij ruim buiten het strafschopgebied direct op goal te schieten. Zijn fantastisch geplaatste trap viel net buiten het bereik van de Vitesse-doelman in de verre hoek bij de tweede paal in de Arnhemse goal, 2-0 met een gouden randje. Lang kreeg PSV echter niet om van de fantastische goal te genieten, omdat Vitesse vlak voor rust een penalty kreeg, volgens de scheidsrechter nadat een PSV'er vol op de voet van een Arnhemse aanvaller ging staan en hem belette te schieten. Die werd beheerst binnengeschoten, 2-1.

In de tweede helft lukte het PSV ondanks een aantal goede kansen niet om ruimere afstand van Vitesse te nemen, waardoor Vitesse lang in de wedstrijd bleef en een paar minuten voor tijd zelfs nog bijna aanspraak kon maken op de gelijkmaker toen een voorzet maar net voorlangs werd gekopt. Ruim in de blessuretijd kwam PSV alsnog op 3-1 toen Jaivy door de keeper omver werd geschoffeld en Milan beheerst de toegekende strafschop binnen schoot.

PSV speelt zaterdag 14 maart om 15.00 uur in Doetinchem de uitwedstrijd tegen De Graafschap, de nummer drie op de ranglijst.