1-0
7 maart, 00:00
VVV Venlo O15 logo

De o15 van PSV trad dit weekend in Stadion De Koel aan tegen VVV. Een ploeg die het eerder dit seizoen al tweemaal trof. In competitieverband won het moeizaam in Eindhoven met 2-1. Voor de beker won het in hetzelfde stadion in november zeer overtuigend met maar liefst 0-8.

Wedstrijden tegen VVV zijn blijkbaar net als het Hollandse weer: erg wisselvallig.

Nadat het team afgelopen dinsdag te weinig kreeg in Alkmaar tegen AZ (0-0), werd het tijd dat de drie punten weer eens in de tas meegenomen worden. Want na 5 speelrondes was PSV weliswaar nog steeds ongeslagen, maar met 4 gelijkespelen achter elkaar, was er inmiddels toch een gaatje richting plaats 1 in deze kampioenspoule.

Een poule overigens waarin de ploegen nauwelijks voor elkaar onder doen. Dat tonen de cijfers immers: 17 wedstrijden gespeeld: 7 daarvan eindigden in een gelijkspel, 6 hadden een winnaar die met 1 goal verschil won, en slechts 4 wedstrijden eindigden met een winnaar die minimaal 2x meer scoorde dan de tegenstander. Week in, week uit zullen de spelers dus 120% moeten geven om het verschil te maken. Prima zaak!

Vandaag dus VVV, dat op de ranglijst net onder PSV stond. Of het door het voorjaarszonnetje kwam of niet, maar PSV begon niet scherp aan het duel. Na 5 minuten kwam het op een miraculeuze wijze achter te staan. De VVV spits kreeg (per ongeluk?) een slecht uitverdedigde bal tegen zijn hoofd die pardoes in de goal viel.

PSV moest zich zien te hervinden. Maar al snel bleek dat het vandaag allemaal net niet was. Kansjes en mogelijkheden kreeg het wel. Yasin Aalillou mocht na 12 minuten alleen door op de keeper, maar wist met een VVV-speler in zijn nek, niet tot afronden te komen.

De grootste kans was voor Vince Colpaert die in de 21e minuut de bal goed inschoot, maar helaas zag dat een verdediger de bal van de doellijn werkte. Een prachtige actie van Koen Oostenbrink aan de zijlijn ging hier aan vooraf.

Verder had PSV wat schietmogelijkheden. Maar de juiste precicie ontbrak.

In de 2e helft leek PSV goed te beginnen. Yasin Aalillou krulde de bal van links op het dak van het doel. VVV was iets later een keer gevaarlijk via een counter, maar dat leverde niet meer dan een corner op.

Verder was er in de 2e helft weinig te beleven voor beide doelen. Misschien had PSV een penalty moeten krijgen na een handsbal. En kwam Vince Colpaert een teenlengte te kort om een voorzet van Yasin binnen te glijden.

In de allerlaatste minuut kon Sem van den Broek nog koppend gevaar brengen na een prima voorzet van Joey Verhoeven. Maar ook deze inzet ging niet in het doel.

Zo verloor PSV voor de 2e maal dit seizoen een wedstrijd. Zorgelijker is dat het al 6 wedstrijden niet gewonnen heeft. Met de tweeluik tegen Ajax in het vooruitzicht, zaak om dit snel om te buigen.

Lucas Derks; Gregory Kuisch (55' Joey Verhoeven), Abou Kone, Tijn Daverveld, Bryan van Hove (59' Joep Hakkens); Evert Linthorst (c), Koen Oostenbrink (47' Davy van den Berg), Vince Colpaert (63' Arne Bens); Sekou Sidibe, Yasin Aalillou, Joop Daniels (47' Sem van den Broek).