2-0
7 maart, 00:00
Sparta Rotterdam O14 logo

De eerste wedstrijd van het seizoen ging verloren tegen Sparta. Vandaag hadden we de kans om dat recht te zetten.
    Het fysiek sterkere Sparta begon PSV direct onder druk te zetten waardoor PSV het even moeilijk had.
    Daar waar Sparta daar de eerste wedstrijd nog succes mee had, ging dat deze keer niet op. PSV liet zien dat zij dat spelletje ook konden spelen en ging er volle bak tegen in. Daarbij was PSV ook aan de bal sterk waardoor ze de wedstrijd goed onder controle hadden.
    In de 18e minuut resulteerde dat in de 1-0. Rechtsback Lars was mee naar voren en zette goed druk, veroverde de bal, gaf deze aan Mathijs, die op zijn beurt zijn man één op één uitspeelde en de bal met zijn linker vanaf de zestien binnen schoot. Het spel ging lekker twee kanten op, maar beide ploegen kwamen in de eerste helft niet meer tot scoren.
    Na de rust begon PSV meteen goed en wist al na 5 minuten de 2-0 te scoren. Via een prima diepe steekbal van Dennis op Thijs, een afgemeten lage voorzet bij de tweede paal op Beslan werd de bal binnen getikt.
    PSV liet weer eens zien hoe goed ze kunnen voetballen als ze er met zijn allen voor gaan. Prachtige combinaties gecombineerd met sterk verdedigend werk en op zijn tijd een mooie individuele actie.
    Er vielen geen doelpunten meer in de tweede helft, maar dat maakte de wedstrijd niet minder leuk. De toeschouwers hebben, onder een lekker beginnend lente zonnetje, een hele leuke wedstrijd gezien tussen twee goede ploegen, waarvan PSV vandaag duidelijk de betere was. Hopelijk schijnt het zonnetje volgende week weer als we op de Herdgang aantreden tegen FC Utrecht.