PSV B1 - Feyenoord B1

 1. vrijdag 7 maart 00:00

  De Uitslag


 2. Puntendeling voor PSV B1
  Vrijdagmiddag speelde PSV B1 al het competitieduel tegen Feyenoord B1. De thuisploeg had het grootste gedeelte van de wedstrijd het overwicht, maar verzuimde om de geboden kansen te creëren, waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

  Het duurde enige tijd voor het eerste wapenfeit te noteren viel. Imad Najah zag doelman Robbert Post iets te ver voor zijn doel staan en probeerde het met een bekeken afstandschot. Helaas miste de lob het doel. Even later is er weer een kans voor PSV als rechtsback Stefano Marzo opkomt en een voorzet aflevert bij Josemar Makiavala. Hij staat echter al te dicht bij het doel, waardoor de kans moeilijk is. Daarna is het weer Makiavala die het Feyenoord moeilijk probeert te maken. Een schot met gevoel gaat maar net over de kruising. Feyenoord probeert wat terug te doen, maar de aanvallers Isoufi en van la Parra worden goed in de gaten gehouden door de verdediging van PSV. Er staan dan zo'n vijfentwintig minuten op de klok als laatste man Dries Wuytens op mag komen vanuit de verdediging. Op de rand van de zestien lost hij een geplaatst schot, dat perfect in de hoek binnenrolt.

  De vreugde, en de voorsprong, zijn echter van korte duur. Al binnen twee minuten staat het weer gelijk als de PSV-defensie een bal niet goed genoeg weggewerkt krijgt. Ricky van Haaren kan de bal oppikken en hij schiet de bal in het doel. Nog voor rust probeert PSV weer op voorsprong te komen. Bijna is het zover als Makiavala een steekbal geeft op Youness Mokhtar. De keeper is er echter net op tijd bij. Net voor het laatste fluitsignaal is er nog een kans voor Mokhtar, maar de hoek met het doel is te klein en hij schiet tegen de doelman.

  Kort na rust is er een vrijwel identieke actie van Mokhtar. Weer schiet de aanvaller in de korte hoek, maar ook nu kan de doelman parreren. Uit de hoekschop die volgt kopt Makiavala maar net langs. Feyenoord wordt vooral teruggedrongen in de verdediging, maar komt er af en toe uit. De PSV-verdediging blijft attent, waardoor Kelle Roos een ogenschijnlijk rustige middag heeft. Richting het einde van de wedstrijd krijgt invaller Engin Bekdemir nog een kans om de wedstrijd te beslissen. Met een goede actie via de linkerkant probeert hij Makiavala te bereiken, maar het duurt net iets te langs.

  In de stand verandert er vooralsnog weinig. Feyenoord en PSV blijven op een respectievelijk derde en vierde plaats staan. PSV kan nog voorbij gestreefd worden door FC Twente/Heracles of SC Heerenveen, die morgen tegen elkaar in actie komen.
  Dries Wuytens
  1. Kelle Roos
  2. Stefano Marzo
  3. Dries Wuytens
  4. Maikel Verkoelen
  5. Robert Oepkes
  6. Peter van Ooijen (Engin Bekdemir)
  7. Adilson (Jerry van Ewijk)
  8. Imad Najah © (Moussa Mahamed)
  9. Josemar Makiavala (Anthony van den Hurk)
  10. Marco Ospitalieri
  11. Youness Mokhtar

  wissels:
  12. Engin Bekdemir
  13. Jerry van Ewijk
  14. Moussa Mahamed Adaweh
  15. Gilles Peeters
  16. Benjamin van Leer
  17. Jeroen Stottelaar
  18. Joep Zweegers
  19. Athony van den Hurk