2-1
7 februari, 00:00
AZ Alkmaar O14 logo

Na een week eerder verloren te hebben bij en van Feyenoord was er nu de mogelijkheid voor PSV O14 om in de thuiswedstrijd tegen AZ te laten zien wat ze kunnen.
    Al in de tweede minuut leek het al weer de verkeerde kant op te gaan. Een uitstekende redding van Jurre moest er aan te pas komen om niet meteen op een achterstand te komen.
    PSV gaf de tegenstander in de eerste helft teveel ruimte waardoor AZ lekker mee kon voetballen en er steeds razendsnel uit kon komen. In de 12e minuut leverde dat AZ een ietswat gelukkige goal op. Een voorzet vanaf de zijlijn werd door Jurre verkeerd ingeschat en viel achter hem in de goal. 0-1. Aan beide kanten waren er nog kansen, maar geen van beide ploegen wist in de eerste helft nog te scoren.
    In de tweede helft pakte PSV het anders aan. Ze zaten er feller op en zette AZ meteen onder druk. AZ kon zich niet meer onder de druk uit voetballen en PSV ging op jacht naar de gelijkmaker.
    Die kwam er in de 16e minuut. PSV mocht een vrije trap nemen vanaf de hoek bij de cornervlag. Damian plaatste deze bal bij de tweede paal waar Shurandy, volgens afspraak, klaar stond om de bal binnen te koppen. 1-1.
    Met Mees had PSV een uitstekende gelegenheids spits die welliswaar niet zelf scoorde maar die het de verdediging erg lastig maakte. Mede hierdoor kreeg PSV volop kansen,maar zag er drie van op de lat belanden. In de 30e minuut viel toch de bevrijdende treffer toen Mo een wederom fantastische aanval van PSV kon binnen schieten. 2-1.
    Een zeer verdiende overwinning na een zeer goede tweede helft.