4-2
7 februari, 00:00
PSV O12 logo
Helmond Sport O12 logo

Vandaag begint dan eindelijk ook voor de O12 weer de competitie. Na een toernooi in de wind en regen in Rosmalen en een vriendschappelijke wedstrijd tegen Willem II, gaat vandaag de strijd om de punten weer beginnen. Als eerste tegenstander meteen de derby tegen onze vrienden uit Helmond die te gast zijn op “de Herdgang”. Ook in de najaar competitie was Helmond Sport één van de tegenstanders van PSV O-12, toen werd het 2-2 na een 2-0 voorsprong. PSV is dus gewaarschuwd dat het geen makkelijke opgave gaat worden.
    De eerste 10 minuten was Helmond duidelijk de bovenliggende partij, PSV kreeg de bal niet naar voren gevoetbald, doordat HS heel hoog druk zette was het voor PSV moeilijk om er goed uit te komen. In de 10e minuut was het tegen de verhouding in toch PSV dat op voorsprong kwam, uit de eerste corner die PSV kreeg werd er meteen gescoord, Jesse was mee naar voren gegaan en wist de bal goed binnen te koppen, via een speler van Helmond ging de bal over de doellijn 1-0. Na deze bevrijdende treffer liet PSV zien over toch meer kwaliteiten te beschikken als Helmond. Het veldspel werd stukken beter, in de 16e minuut was het Mylian die een diepte pass achter de verdediging van Helmond wist te krijgen, Gioele startte precies op tijd vanaf eigen helft zodat het geen buitenspel was en wist de 1:1 met de keeper winnend af te sluiten 2-0, met deze stand werd ook de rust gehaald, er waren nog wel wat kansen voor PSV maar de bal passeerde de doellijn niet meer.
    In de 2e helft eigenlijk hetzelfde beeld als in het 2e gedeelte van de 1e helft, een voetballend beter PSV, maar Helmond sport door veel werklust en strijd te leveren altijd loerend op de aansluitingstreffer. 2 minuten na de rust was het Mylian die vanuit stand zich vrij draaide en de bal in de kruising krulde. 3-0. In de 47 minuut kreeg Helmond een penalty mee, Lander zate er nog wel aan met zijn vingertoppen maar helaas net niet genoeg 3-1 . 2 Minuten later ook de 2e goal voor Helmond, deze bal wel uit een corner keurig binnen gekopt 3-2, zou het weer net zo zijn als de vorige keer dat PSV Helmond terug in de wedstrijd laat komen door er te licht over te denken, nee deze keer niet weer, 2 minuten later brengt PSV het verschil weer naar 2 doelpunten door een mooi stiftje over de keeper heen van Joey.
    Op de eerste 10 minuten na was het toch PSV dat overheerste op het veld, en met regelmatig goed spel. Nu eerst carnaval en dan een uitwedstrijd naar Excelsior.