1-1
7 februari, 00:00
FC Utrecht O15 logo

Na het teleurstellende gelijkspel tegen Feyenoord vorig weekend (2-2 in blessuretijd), trad de o15 vandaag aan in en tegen Utrecht. Daarmee trof het team van trainers Edwin de Wijs en Eric Addo de medekoploper in de nieuwbakken Eredivisie.

Niet dat dat feit nu iets zei. Het zijn namelijk twee teams die al 2 wedstrijden gespeeld hebben, terwijl het gros pas op 1 duel staat. Maar toch. De nrs 1 en 2 in een rechstreeks duel om het (voorlopige?) solo-koplopersschap.

Utrecht had in de twee voorgaande wedstrijden het net vaak weten te vinden. Maar liefst 9x kon de doelman van de tegenstander "vissen". Daar stond tegenover dat ook de Utrechtse goalie al ruimschoots ervaring had opgedaan met de bal uit het doel halen. Hopelijk mocht hij ook vandaag deze activiteit met regelmaat uitvoeren.....

Fc Utrecht startte fel en zette PSV vroeg vast. Ze wonnen de meeste duels en daardoor kwam PSV weinig aan voetballen toe. Toch was de eerste mogelijkheid voor de Eindhovenaren. Een dieptepass van Evert Linthorst viel prima tussen de laatste man en de Utrecht-doelman. Waardoor Joop Daniels bijna van de onduidelijkheid tussen de twee kon profiteren.

Na een kwartier spelen nam PSV het initiatief over. Het wist zich echter geen kansen te creëren. Fc Utrecht overigens ook niet, waardoor een typische 0-0 wedstrijd ontstond. Eén keer kon Utrecht bijna profiteren van een slordigheid achterin, maar Abou kon het gevaar voorkomen door zijn tegenstander even vast te houden. Gelukkig kreeg hij slechts geel, waar rood zeker een optie had kunnen zijn aangezien de speler anders recht op keeper Kyan af kon gaan.

Vlak voor rust scoorde Utrecht plotseling de 1-0. Uit het niets kwam de bal ineens voor de voeten van de spits die de bal in de verre hoek schoof. In de laatste kreeg PSV nog een mooie gelegenheid toen Yasin Aalillou op de rand van de zestien aangetikt werd. De vrije trap van Davy van den Berg ging echter over het doel.

Na rust kreeg Utrecht in de beginfase twee kleine kansjes. Het was PSV echter dat in de 48e minuut op gelijke hoogte kwam. Tijn Daverveld stoomde van achteruit op, speelde rand 16 spits Sem van den Broek aan die de bal goed terugkaatste. Tijn rondde vervolgens knap af. Even was het afwachten of de goal zou tellen, want de assitent had zijn vlag omhoog gestoken. De scheidsrechter ging bij zijn assistent op visite en luisterde zijn verhaal aan. Om daarna duidelijk naar de middenstip te wijzen. Een terechte beslissing, want er stond nog minimaal een verdediger achter Tijn.

Nadat Utrecht een open kopkans mistte, was PSV in de 57e minuut dichtbij de 1-2. Een inzet van Davy werd van de lijn gehaald en de bal belandde via onderkant lat weer in het veld waar Joop probeerde de bal over de lijn te krijgen. Via ouderwets flipperkast voetbal belandde de bal echter uit de doelmond, waarna de rebound van Davy ook geen doel trof.

Met nog vijf minuten te spelen was het weer PSV dat dichtbij een voorsprong was. Een schot van Evert werd losgelaten door de keeper. Helaas kon hij zich nog snel herstellen voordat Sem bij de bal was.

In de laatste minuut zwijnde PSV toen ineens een middenvelder vrij voor doelman Kyan van Dorp opdook. Met een reflex voorkwam Kyan een treffer zodat het duel in 1-1 eindigde.

Beide ploegen schoten daar in de stand weinig mee op. Gezien het spelbeeld was een gelijkspel gerechtvaardigd.

Komende zaterdag speelt de o15 de kwartfinale bekerwedstrijd tegen Willem II.

Kyan van Dorp; Gregory Kuisch (45' Joey Verhoeven), Abou Kone, Tijn Daverveld, Bryan van Hove;
    Evert Linthorst, Vince Colpaert (43' Sem van den Broek), Davy van den Berg; Arne Bens, Yasin Aalillou, Joop Daniels.

Gele kaarten: Abou Kone (vasthouden speler) en Arne Bens (ruw spel).