7 februari, 00:00
FC Twente O16 logo
PSV O16 logo

De O16 pakte zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Twente in de slotfase de verdiende winst en verstevigde daarmee de koppositie op de ranglijst.

In de fletse 1e helft toonde PSV te weinig initiatief tegen Twente dat hoofdzakelijk op de counter gokte. Al in de 2e minuut leidde dat door een snelle omschakeling van Twente en onvoldoende scherpte bij PSV tot de 1e serieuze kans van de wedstrijd, maar in de 1-1 situatie die ontstond gooide Youri, die in de bus geblesseerd raakte maar toch aan de wedstrijd kon beginnen, zich vol voor de bal en behoedde PSV met een uitstekende redding voor een zeer vroege achterstand. Hoewel Twente ook in de 23e minuut gevaarlijk doorkwam met een counter die opnieuw prima door Youri onschadelijk werd gemaakt, waren de beste scoringskansen in de 1e helft voor PSV. Met name spits Joel kreeg 2 uitstekende mogelijkheden maar miste scherpte bij de afwerking. In de 11e minuut legde Leandro een corner van links precies op het hoofd van de inlopende spits, maar die kopte de bal steenhard terug in dezelfde richting. Een paar minuten later werkte de spits de bal dicht voor de goal op miraculeuze wijze via een Twents been langs de verkeerde kant van de paal.

De 2e helft liet een beter PSV zien. Zonder de geblesseerd uitgevallen Robin, die daardoor een trip met het Nederlands Elftal naar Portugal moet missen, creeerde PSV een aantal goede kansen waarvan er uiteindelijk 2 zouden worden verzilverd. De beste was wel die voor Justin die in de ‘66e minuut inlopend een goede voorzet van Sekou halfvolley inschoot maar recht in de handen van de keeper zag belanden. 5 minuten later was het wel raak. Nadat een handsbal in een rommelige situatie op de rand van het Twentse strafschopgebied door de scheidsrechter onbestraft werd gelaten, viel de bal in de 16 voor de voeten van Leandro die de bal droog en laag in de korte linkerhoek binnen schoot. 2 minuten voor tijd brak dan toch nog het wekelijkse Joel-moment aan. Na een goede voorbereidende actie van Bobby over links kon Joel diens voorzet vrij voor de goal kalm binnen werken en de eindstand na een betere 2e helft terecht bepalen op 0-2.

Volgende week is er geen competitieprogramma in verband met carnaval…Op 21 februari a.s. wacht de O16 dan de uitwedstrijd tegen Feyenoord.

‘71 0-1 Leandro Fernandes
    ‘78 0-2 Joel Piroe

Youri Roulaux; Baggio Wallenburg – Jordan Teze – Steven Theunissen – Gaetan Bosiers; Justin Lonwijk (’67 Bobby Adekanye) – Robin Schoonbrood (’41 Lars Dickens) – Leandro Fernandes; Cody Gakpo – Joel Piroe – Sekou Sidibe.
    Op de bank niet ingevallen: Arne Lekens, Koen Oostenbrink.