FC Groningen O19 - PSV O19

 1. zaterdag 6 december 00:00

  De Uitslag


 2. Misschien wel de dag van de waarheid. Halen we de kampioenspoule of moeten we volgende week tegen een andere concurrent aan de bak. Groningen wil ook graag om de titel meedoen. En onder een stralend najaarszonnetje beginnen we. De eerste helft is er een van aftasten en weinig kansen. Eentje voor ons en ook Groningen kan maar moeilijk kansen creëren. Dus gaan we dan ook de rust in met een brilstand. Na de rust moeten we toch wel uit een ander vaatje tappen zoals in de rust door de trainer is aangegeven. Op de vleugels ligt de opening. Vlak na het begin van de tweede helft geeft Sam een steekpass op Dirk die zijn jarige moeder verrast met een geweldig cadeau en wel een doelpunt. 0 – 1. Nu moet Groningen wel iets doen. Dus moeten wij meer ruimte krijgen. Dat lukt op sommige momenten. En na een uur spelen is het Kenneth die vanaf links voorzet en is het Sam (volgens Groningen was het hun nr 4) die de bal langs de keeper schiet. 0 – 2. Nu de zeker naar huis counteren. Maar Groningen denkt daar toch iets anders over. Ze zetten meer druk en wij gaan kleine foutjes maken. Groningen drukt en wij komen nog maar zelden onder die druk uit. Telkens is daar opnieuw Yannick de rots in de branding. Zeker en soeverein pakt hij alle ballen hoog of laag en klemt ze tegen de borst. Groningen wordt er wanhopig van. Toch is een kleine onachtzaamheid na 78 minuten de oorzaak dat Groningen de aansluitingstreffer scoort. 1 – 2. Ze voeren de druk op maar echt gevaarlijk worden ze niet meer en zo nemen we de drie verdiende punten mee in de bus naar het warmere zuiden. De kampioenspoule is bereikt. Nu volgende week nog ADO dat voor zijn laatste kans speelt om ook deze poule te halen en samen met NEC en Groningen moet uitvechten wie van de drie de laatste twee plaatsen kan innemen.
  Dus volgende week aan de bak en de week van de geschenkjes is voorbij dus we gaan ervoor.
  Mannen succes en Houdoe.
  Bij Guus zaten ze weer aan de bar: Zegt de een tegen de ander: Ik heb zo’n moeite met afvallen. Zegt de ander: moet je meedoen aan een schoonheidswedstrijd. Hoezo zegt de eerste? Nou dan ben je eerste die afvalt.


  van Osch, Abels, Loof, Alberto, Kardes, Paal, Berden, Naciri (74e Lamers), Lammers, van der Moot, Bergwijn (71e Groeneveld).