0-3
6 december, 00:00
FC Dordrecht O14 logo

Op zaterdag 6 december mocht de O14 alvast het stadion verkennen waar 's avonds het eerste elftal hun wedstrijd moest spelen.
    Met acht jongens van de O13, waarvan vijf in de basis, gingen we de strijd aan met FC Dordrecht.
    De trainer van FC Dordrecht had gekozen voor fysieke kracht. De grootste jongens stonden in de basis en de kleinere zaten op de bank. Toch pakt PSV meteen het initiatief wat meteen in de eerste minuut een grote kans opleverde.
    Het duurt tot de 7e minuut dat PSV op voorsprong komt. Een heerlijke steekbal van Joost zet Beslan vrij voor de keeper die hij omspeelt en dan de 0-1 binnen schiet.
    PSV speelt uitstekend verzorgt voetbal en FC Dordrecht heeft inderdaad al hun fysieke kracht nodig om stand te houden en er af toe met een counter proberen uit te komen.
    In de 21e minuut is de tweede goal in de maak. na een corner pikt Stijn de bal op en als hij het strafschopgebied in dribbelt is hij alleen nog maar te stoppen door hem neer te halen. De penalty die daar op volgt wordt door Damain beheerst binnen geschoten.
    PSV gaat gretig op zoek naar de volgende goal, maar wil daarbij iets te vlug naar voren waardoor FC Dordrecht de kans krijgt hun fysieke voordeel te benutten. PSV heeft hierdoor even iets teveel balverlies waardoor FC Dordrecht een paar keer kan counteren. De eerste keer is Mees nog net op tijd om te bal nog net voor de goal weg te tikken, maar bij de volgende counter was een lichte overtreding nodig om de aanval te stoppen en dat betekende een penalty voor Dordrecht. Het is soms voor keepers moeilijk om scherp te blijven als ze de bal niet zo vaak van dichtbij zien, maar Jurre liet zien daar geen problemen mee te hebben en dook de toch goed ingeschoten penatly uit de linker hoek.
    Nog voor het einde van de eerste helft werd de stand 0-3. Lars geeft na een fantastiche aanval over rechts de bal voor,en Jayden ziet zijn hakbal nog net gered worden door de keeper. De daarop volgende corner wordt door Mees bij de tweede paal binnen gekopt, waardoor deze aanval toch nog de verdiende goal krijgt.
    De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien, alleen was PSV niet in staat om dat om te zetten in meer doelpunten waardoor de ruststand ook de eindstand is geworden.
    Een groot compliment voor de jongens van de O13 dat er na afloop in de bestuurskamer door de kenners werd gezegd dat dit het best voetballende team was waar FC Dordrecht tot nu toe tegen gespeeld heeft, en een groot compliment voor de jongens van de O14 dat ze deze jongens zo op sleeptouw hebben genomen dat ze met zijn allen weer zo'n lekkere pot voetbal hebben laten zien.