0-3
6 december, 00:00
NAC Breda D2 logo
PSV D2 logo

Vandaag hadden de jongens van P.S.V. D2 de uitwedstrijd bij N.A.C. D2. N.A.C. is altijd een sterke tegenstander en iedereen kent het ‘’ avondje N.A.C.‘’ Wat zou de zaterdagmorgen tegen N.A.C.-D2 ons gaan brengen? Na enkele minuten spelen was het al duidelijk dat onze jongens sterk uit de kleedkamer waren gekomen. In de beginfase zag het er naar uit dat P.S.V. een maatje te groot zou kunnen zijn voor N.A.C.; Veelvuldig balbezit ging gepaard met goed overspel en een aantal goede individuele acties, zoals we die gewend zijn van onze jongens. Vooral Arnoud kwam vanaf de linkerkant veelvuldig gevaarlijk naar binnen. Na enkele kansen was de eerste goal na ongeveer 15 minuten een feit. Yentl Meyssen maakte een goede aanval keurig af. In een poging om deze goal te voorkomen kwam de aanvoerder van N.A.C in aanraking met de doelpaal waardoor hij met een lichte hersenschudding het veld moest verlaten. Door deze aderlating in de verdediging, kreeg P.S.V. nog verschillende kansen om de voorsprong te vergroten. Helaas lukte dat niet, waardoor de 0-1 stand tevens de ruststand werd. Na de rust gaf P.S.V. de wedstrijd niet meer uit handen en bleef geconcentreerd voetballen. Achterin gaf de verdediging weinig kansen weg en de middenvelders van de D2 hadden de touwtjes duidelijk in handen. Na enkele gevaarlijke vrije trappen van Taoufiq, die helaas geen doel troffen, was het alsnog onze Duitse middenvelder, die na een mooie combinatie, beheerst de 0-2 binnen schoot. Hierna was de wedstrijd gespeeld en kwam er ook iets meer rust in het spel van P.S.V. D2. Na een mooie aanval over verschillende schijven maakt Jasper Nuininga vanaf rechts heel bekwaam 0-3. Hierna maakte Jasper Nuininga zelfs nog bijna 0-4, maar deze inzet werd op de doellijn gered door de uitstekende keeper van N.A.C. Trainer Ron was gematigd tevreden over het vertoonde spel, maar zag wel vooruitgang t.o.v. de partij die we vorige week verloren, tegen Eindhoven. Volgende week, 13-12-2008, staat de thuiswedstrijd tegen DESK D1 op het programma.