1-2
6 november, 00:00
Fortuna Sittard D2 logo

Deze zaterdagmorgen staat de wedstrijd tegen de koploper Fortuna Sittard op het programma. In de heenwedstrijd werd een 7-2 nederlaag geleden. Tot dusverre had deze tegenstander pas 1x verloren, en dat was wel in Eindhoven, maar dan bij FC Eindhoven. De ouders waren vol vertrouwen deze ochtend, want er werd zelfs een 2-1 overwinning getipt. 10.10 uur blaast de scheids voor de aftrap en de wedstrijd kan beginnen. De wedstrijd is in de beginfase in evenwicht. Waar Fortuna veelal via de een lange bal de zijkanten probeert te bereiken, kiest PSV voor de opbouw van achteruit. Waar in de eerste wedstrijd de rechterspits nog gevaarlijk was, wordt deze door Bryan en later Niels goed aan banden gelegd. Ook de lange spits wordt door Tijn en Jay goed in bedwang gehouden zodat de angel uit de Fortuna aanval wordt gehaald. Toch blijft het opletten in de opbouw, want een verkeerd pasje met mogelijk balverlies leidt dan direct tot een tegenaanval. Op deze wijze kan Fortuna dan ook tweemaal gevaarlijk worden, echter maar dan staat er Kyan nog die tijdig kan ingrijpen. Zo krijgt Koen rond de 16 meter twee keer de bal, maar die komen net voor zijn verkeerde been ( Hij is wel tweebenig, maar zijn voorkeur lijkt toch bij rechts te liggen ) zodat hij niet doeltreffend kan uithalen. PSV is in deze eerste helft niet de mindere en zo mag Joey aan de rechterkant opstomen en bij zijn strakke voorzet heeft Greg iets moois in gedachte, want hij wil hem omhalen, waar zijn hoofd mogelijk meer succes gebracht had. Een minuut voor rust komt Fortuna op voorsprong doordat een voorzet voor een Fortuna been terecht komt. De speler bedenkt zich lang en laat Kyan met een hoog schot kansloos 0-1 en dat op slag van rust. De theorie als je onderaan staat krijg je de tegenslagen en als je bovenaan staat heb je net dat greintje meer geluk gaat ook hier weer op.
    De tweede helft hetzelfde spelbeeld en PSV is veelvuldig op de helft van Fortuna. Ook voor hun achterhoede blijft het oppassen, maar net de juiste PSV eind-pass ontbreekt nog of wordt er een beter vrijstaande man over het hoofd gezien. Zo lijkt de wedstrijd in evenwicht, maar is het toch Fortuna dat in de 2e helft op een 2-0 voorsprong komt. PSV laat zich hier niet door ontmoedigen en gaat door op zoek naar een doelpunt. Joop wordt goed vrijgespeeld en kan richting doel gaan achtervolgt door een Fortunees. Zijn passje op Greg is net te scherp zodat de keeper redding kan brengen. Zeven minuten voor tijd kan Rico tot aan de middenlijn oprukken en ziet Joop vrijlopen die nog geblokt wordt. Mo neemt de aanval over en legt hem netjes terug op Davy die hem vanaf de 16 strak binnenschiet. 2-1 met nog enkele minuten te gaan. De resterende minuten lijken beide ploegen het beste gegeven te hebben daar verdere mogelijkheden uitblijven. Hierdoor is de eindstand 1-2 voor Fortuna en staan we wederom met 0 punten. Maar …… . De eerste 2 wedstrijden van de 2e speelronde is wel te zien dat jullie dichter bij de concurrentie zitten. Zo was een gelijkspel vandaag tegen de koploper zeker niet onverdiend geweest.