2-1
6 november, 00:00
PSV D1 logo
Cortgene/JVOZ D1 logo

PSV D1 speelde zaterdag een thuiswedstrijd tegen Cortgene/JVOZ D1. Omdat de scheidsrechter de weg naar de Herdgang niet kon vinden startte de wedstrijd een kleine drie kwartier te laat.

Na een warming-up die langer duurde dan de wedstrijd begint om 12.40 uur dan eindelijk de wedstrijd. Cortgene start fel en zet vroeg druk. PSV kijkt daar even van op, maar dat duurt niet erg lang. Al snel nemen de mannen van Claudio Braga de wedstrijd in handen. Na wat speldenprikken zien we al in de 5e minuut de openingstreffer van PSV. De aanval gaat over links via Roel van Linschoten, Mink Peeters en Giovanni Nicolaas. Na wat scharen, kap- en sleepbewegingen van het drietal wordt Matthias Verreth bereikt op de rand van het zestienmetergebied. Matthias besluit de mooie aanval even fraai af te ronden met een geplaatste krul in de bovenhoek. Het is 1-0 en het wachten is op meer. In de loop van de eerste helft krijgt PSV inderdaad een aantal mogelijkheden om de score uit te bouwen. Joey Konings scoort bijna als hij een voorzet van Lennerd Daneels met een volley over het doel schiet en Gio schiet even later op aangeven van Matthias vanaf de rand zestienmeter voorlangs. Roel scoort bijna na een corner van Mink maar ook zijn inzet gaat voorlangs. Cortgene is in de eerste helft alleen gevaarlijk via een vrije trap die onschadelijk wordt gemaakt door Aaron van Engelen. Veel balbezit en een aantal mogelijkheden voor PSV dus in de eerste helft, toch is het maar 1-0 bij rust.

Nadat de scheidsrechter van dienst via ‘Opsporing verzocht’ toch op de Herdgang is gearriveerd begint de tweede helft. Na rust blijft PSV de dominerende ploeg wat weer leidt tot een aantal mogelijkheden. Eerst is het Mink die Matthias diep stuurt; zijn schot raakt de paal en in de rebound raakt Joey de lat. Het zit dan even niet mee. Vervolgens is Matthias net niet succesvol met een vrije trap en ziet Jeroen Swinkels zijn afstandschot niet ver over de lat vliegen. Nog steeds is het maar 1-0. Na een klein kwartier lijkt Cortgene uit een van de zeldzame uitvallen te scoren maar met een ultieme sliding weet Koen Vos dat nog te voorkomen. De aansluitende corner levert daarna toch een treffer op voor de Zeeuwen en het is 1-1. Onverwacht moet PSV fanatiek op jacht naar de winst. De tijd tikt weg maar de kansen komen er. Een inzet van Koen na een corner van Mink wordt van de lijn gehaald en Mink schiet zelf net over na een kaats van Matthias. Even later zeilt een vrije trap van Dante Rigo in het zijnet, brengt de keeper redding op een schot van Ties van den Eijnde en kopt Matthias een voorzet van Mink rakelings over. We zitten inmiddels tegen het einde van de wedstrijd en Cortgene denkt een onverwacht punt uit Eindhoven weg te kunnen slepen. PSV krijgt dan nog een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Tom Schepers brengt de bal in de zestienmeter, Joey legt de bal terug en Ties neemt de bal in de stuit op zijn schoen. De bal vliegt hard tegen de touwen voor de bevrijdende 2-1. Zo wint PSV toch dikverdiend, al maakt de ploeg het zichzelf nog moeilijk door niet eerder afstand te nemen van de tegenstander. Omdat Willem II/RKC verliest van Roda JC loopt de voorsprong op de nummer 2 van de ranglijst weer verder op.