6 oktober, 14:00
PSV O19 logo
AZ JO19-1 logo

Het verslag

Vandaag stond de competitiewedstrijd tegen AZ uit Alkmaar op het programma tegen AZ. Op papier doorgaans een lastige wedstrijd voor de Eindhovenaren.

PSV kwam moeizaam uit de startblokken en werd vanaf het begin vastgezet door AZ. Dit resulteerde in een paar kleine mogelijkheden voor de bezoekers. Na een kwartier kwamen we beter in de wedstrijd. Een schot van Mo Ihattaren ging in de 20e minuut net voorlangs. Hierna speelde de wedstrijd zich grotendeels op het middenveld af, PSV had daarbij wel een klein overwicht. Maar echte grote kansen waren er niet te bewonderen. Pas in de 45e minuut was de grootste kans van de eerste helft voor Nigel Thomas. Een voorzet vanaf links van Ihattaren werd goed afgewerkt door Thomas, echter zat er een voetje in de weg van een AZ-verdediger. Dus gaan beide teams rusten met een brilstand .

In de tweede helft ging PSV meteen opzoek naar de voorsprong, die het op dat moment ook wel verdiende. Het was wederom Ihattaren die met een goede actie op links de inkomende Koen Oostenbrink bediende in de zestien meter. Zijn schot was hard, maar op de vuisten van de keeper. Daarna moest trainer Ruud van Nistelrooy een paar gedwongen wissels toepassen, omdat een paar jongens er toch doorheen zaten na zo’n drukke week met de UEFA Youth League in de benen. Daarna kregen beide teams nog een paar kansjes. AZ was tevreden met een punt en PSV kwam gewoon niet door de muur heen die de Alkmaarders gebouwd hadden rond de zestienmeter. De wedstrijd eindigde zoals die begonnen was in een 0-0 einduitslag.

De eerstvolgende wedstrijd van PSV voor de competitie is op 20 oktober om 14.30 uur bij FC Utrecht.