1-0
6 oktober, 10:00
Feyenoord JO13 logo

PSV O13 verliest van Feyenoord

In een vanuit PSV-kant matige wedstrijd is de ploeg tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. Op Varkenoord bleek Feyenoord uiteindelijk met 1-0 te sterk. PSV speelde erg slordig, waardoor het deze nederlaag volledig aan zichzelf te wijten had.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel al na vier minuten spelen. Een voorzet van de linksbuiten van Feyenoord werd niet verwerkt, waarna de rechtsbuiten van de Rotterdammers hard kon binnenschieten. PSV had veel moeite met het spel van Feyenoord, die veel feller oogden dan de Eindhovenaren. Ook omdat PSV slordig speelde, wist het de eerste helft geen mogelijkheden te creëren. Vlak voor rust hadden de Rotterdammers zelfs nog een grote kans op de 2-0. In dezelfde aanval wisten zowel de linksbuiten (redding van doelman Daan van de Brande) als de spits (kopbal op de lat) het doel echter niet te vinden.

In het begin van de tweede helft beet PSV wat meer van zich af. Na ongeveer vijf minuten speelde Julian van Esdonk zich goed vrij in de zestien, maar zijn schot verdween helaas voorlangs. Ondanks dat PSV wat feller begon te spelen, verdween de slordigheid niet uit het spel. Hierdoor wist de ploeg nog steeds lastig kansen te creëren en moest het zelfs opletten dat Feyenoord niet toesloeg uit een counter. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg PSV alsnog dé kans op de gelijkmaker. Na een vrije trap wist Samuel Gomez de bal nog te verlengen. De bal leek op weg naar de verre hoek, maar de doelman van Feyenoord duwde de bal nog net tegen de lat aan. Vlak na deze mogelijkheid klonk het laatste fluitsignaal, waardoor PSV de punten in Rotterdam achter moest laten.

Na een midweekse oefenwedstrijd tegen Club Brugge volgt de volgende competitiewedstrijd voor PSV O13, als Sparta Rotterdam op bezoek komt. De Spangenaren staan drie punten boven PSV op de ranglijst, maar hebben ook een wedstrijd meer in de benen. Ook dit duel belooft dus weer een test te worden voor de ploeg.